Tura aposta per les noves tecnologies per sortir de la crisi

Reclama des de Mollet invertir en els sectors en què Catalunya és capdavantera

Societat

Mollet del Vallès

La consellera de Justícia, la molletana Montserrat Tura (PSC), va apostar dijous a la nit des de la seva ciutat per les noves tecnologies, fer-les arribar a tots els segments de la societat, per sortir de l'actual situació de crisi econòmica. "La societat actual presenta desigualtats econòmiques, però també d'accés a les noves tecnologies", va subratllar la consellera, que considera més que necessari formar les noves generacions perquè puguin adaptar-se a l'actual societat canviant. "Si ho potenciem de la forma correcta generarem molts llocs de treball", va apuntar Tura, que va recordar que que la majoria de feines que fa només deu anys es consideraven pròsperes, ara són fonts d'atur.

La consellera, que va protagonitzar a La Marineta una conferència sobre economia i l'actual govern tripartit, creu que calen noves fórmules per sortir de la crisi, com ara apropar les generacions futures a les noves tecnologies i apostar pels sectors on Catalunya és capdavantera, com l'agroalimentari, el de la biomedicina i el dels serveis sanitaris, entre d'altres. Tura va afirmar que s'està produint un "canvi en profunditat" en el sistema industrial, on les industries pròpies i aquelles que estan més arrelades a Catalunya estan començant a desenvolupar un paper indispensable per superar l'actual situació de crisi econòmica.

Segons Tura un dels principals sectors que cal incentivar és el de la biotecnologia aplicada a la medicina i a les ciències de la salut: "Catalunya és capdavantera en l'estudi del càncer i de la metàstasi'" va apuntar. En aquesta línia, la consellera va destacar el paper dels sectors medioambientals o del sector sociosanitari, que "estan generant molta ocupació", i va posar com a exemple el nou hospital que s'està construint a Mollet. Tura també va parlar d'agricultura ecològica, "que va néixer fa uns anys gairebé com una excentricitat d'uns pocs i que cada cop està adquirint més importància".

Tot i aquesta decidida aposta per la indústria catalana de futur, la consellera va afegir que cal seguir invertint en les prestacions socials per tal de combatre les desigualtats socials: "Malgrat els canvis que ha experimentat la societat catalana en els darrers anys, el govern de la Generalitat ha mantingut el nivell d'inversió i ha millorat els serveis públics", va destacar la consellera, que va sentenciar que això "només ho podia fer un govern d'esquerres". L'acte de dijous s'emmarcava dins el programa Conferència Oberta-Catalunya Causa Comuna, impulsat pel Partit Socialista.

Edicions locals