Pere Cabot, nou regidor d'I-ERC a Santa Eulàlia

Substitueix Santi Martí, que abandona el consisitori per motius professionals

Política

Santa Eulàlia de Ronçana

Pere Cabot i Barbany és, des d'aquest dimarts, regidor d'Independents-ERC a l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, governat, precisament, per aquesta formació, de la mà del PSC. Cabot substitueix al fins ara regidor d'Obres, Activitats i Habitatge, Santi Martí i Díaz, que per motius professionals i personals ha renunciat a les seves responsabilitats al consistori. En una roda de premsa celebrada dimarts a la sala de plens de l'Ajuntament, l'alcalde del municipi, Enric Barbany (I-ERC), escortat per Cabot i Martí, va anunciar el relleu. Per la formació independent, la substitució té "un contingut estratègic que revalora l'aposta de futur del nostre projecte". Cabot, membre fundador del grup municipal I-ERC i de la secció local d'Esquerra, és cinc anys més jove que Martí.

Segons va explicar Martí, el motiu de la seva renuncia han estat les dificultats per compaginar la seva vida professional i personal amb el seus càrrecs polítics. "No és una decisió presa en calent, les coses es van complicant poc a poc", va explicar l'encara regidor. Està previst que el traspàs del càrrec es faci al proper ple municipal, que es celebrarà al març. Encara s'han d'establir, però, quines seran les regidories que correspondran a Cabot i si hi haurà alguna reestructuració a la resta del govern. Martí va subratllar que "és un moment força apropiat per acabar el mandat en bones condicions i forces renovades", i va afegir que el relleu representa una aposta de futur pel grup municipal. Tot i això, assegura que seguirà treballant per la formació des d'una segona línia, aportant tot allò que li sigui possible.

Cabot, empresari del sector de la indústria gràfica i militant d'ERC, i un dels fundadors d'Independents-ERC el 1991, s'havia presentat a les últimes eleccions com a número 8 a les llistes del grup municipal -hi ha quatre representants de la formació al consistori. El nou regidor va voler agrair la confiança mostrada pel seu partit i es va comprometre a treballar amb el màxim esforç per fer front al gran repte que afronta: "Estic orgullós i content de contribuir a tirar endavant el projecte d'Independents-ERC", va sentenciar.

Per la seva banda, l'alcalde, Enric Barbany, va declarar que seguiran comptant amb Martí per tirar endavant el seu projecte de poble i va voler agrair a l'encara regidor l'esforç que ha fet al govern des de que hi va entrar l'any 2005. Respecte el nou regidor, el batlle es va mostrar convençut que les seves aportacions seran molt positives i va assegurar que la decisió que s'ha pres és "la millor per les persones implicades i pel municipi". Barbany va assegurar que el procés de selecció del substitut s'ha fet sense pressió, i que el resultat ha estat una decisió consensuada al voltant de la figura del nou regidor.

Edicions locals