PSC i CiU de les Franqueses polemitzen sobre la dedicació exclusiva d'un regidor

L'oposició denuncia que els socialistes vulneren l'acord del règim de retribucions

Política

les Franqueses

Continuen els retrets entre els grups municipals del PSC i CiU a les Franqueses. Aquesta setmana, l'arma llancívola és l'acord assolit en el ple del 24 d'abril de 2008, quan es va aprovar l'establiment del règim de retribucions als regidors de l'Ajuntament. L'acord prohibeix als regidors cobrar per dedicació exclusiva al consistori i alhora fer activitats professionals privades remunerades. Doncs bé, CiU denuncia que diversos regidors de l'equip de govern -format per sis persones, comptant l'alcalde Esteve Ribalta- cobren de les dues bandes. La federació nacionalista posa com a exemple Joan Antoni Marín Martínez (PSC), regidor de Política Territorial i Obra Pública, que, segons CiU, compaginaria la dedicació exclusiva amb "una activitat professional a l'empresa Vallès Mar".

El grup municipal de CiU a les Franqueses ha presentat una moció per ser debatuda en el proper ple municipal perquè es revisin les dedicacions exclusives dels membres del govern municipal. La federació nacionalista recorda que ja havia plantejat anteriorment aquest fet, però que l'equip de govern "es va negar a parlar-ne". Ara, després que en una revista de la comarca aparegués un anunci on es subratllava que Marín ocupa un càrrec a Vallès Mar, CiU espera que l'alcalde Ribalta "resolgui aquesta incompatibilitat".

Però l'alcalde i els seus cinc regidors responen que CiU "interpreta malament i tergiversa els fets per poder llençar falses acusacions contra els membres de l'equip de govern del consistori en la seva línia d'intent de descrèdit de la política municipal". Segons Ribalta, Marín només té dedicació exclusiva al consistori i no exerceix cap altra activitat professional, al contrari del que assegura la federació nacionalista. L'equip de govern reconeix que Marín és accionista de Vallès Mar, però assegura que va renunciar al sou que percebia en aquesta empresa, "superior al que rep actualment en el consistori", quan va assolir la regidoria de Política Territorial i la dedicació exclusiva.

Segons informa el consistori, la secretaria de l'Ajuntament ja ha elaborat el pertinent informe on es detalla que Marín no incompleix l'acord de ple del 24 d'abril de 2008 pel que fa al règim de retribucions als regidors. "Tampoc és cert que l'equip de govern s'hagi negat a parlar d'aquestes qüestions anteriorment, tal i com diu erròniament CiU", sentència Ribalta.

Ribalta reclama 20.000 euros a Torné
I mentre CiU presenta mocions i l'equip de govern elabora informes per desmentir acusacions, continua pendent l'expedient de reclamació que l'Ajuntament li ha obert a l'exalcalde de la federació nacionalista Francesc Torné, en el qual reclama a l'exbatlle més de 20.000 euros per la seva suposada responsabilitat en un litigi judicial del 2007 que el consistori va perdre. L'Ajuntament va acabar pagant una indemnització a l'empresa Modulares SA per un lavabo portàtil. Ara l'equip de govern reclama els diners a Torné, que ja ha anunciat que no té cap intenció de pagar-ho.

Edicions locals