La junta del BM La Roca dimitirà al maig si l'Ajuntament no rectifica

L'alcalde pren la paraula a l'assemblea general del club, però no aporta solucions

Esports

Roca del Vallès, la

"Tot continua igual que abans de l'assemblea". Així resumeix un dels directius del BM La Roca, Sebastià Borrell, la situació actual de la polèmica que es viu des de fa setmanes al municipi vallesà per la intenció de l'Ajuntament de retallar, la temporada vinent, hores d'entrenament al nou pavelló al club d'handbol. Aquest dimarts 9 de febrer a les set de la tarda el BM La Roca va celebrar una assemblea general per explicar a socis i pares de jugadors la problemàtica, i per anunciar-los -tal i com va avançar AraVallès- que si el consistori no rectifica la junta dimitirà i convocarà eleccions. No serà a finals de febrer, com preveien, sinó al maig, ja que els divuit membres de la directiva volen recolzar els equips fins a final de temporada i cobrir el pressupost de l'entitat.

A l'assemblea de dimarts, molt concorreguda i força tranquil·la, hi van assistir, en qualitat de socis i pares de jugadors, l'alcalde de la Roca, Rafael Ros (CiU), i el regidor d'Esports, Manuel Álvarez (CiU). Després que la junta expliqués, posant dades exactes sobre la taula, que si els hi retallen hores d'estada al nou pavelló es veuran obligats a escurçar molt els entrenaments o, directament, a desfer equips, Ros va prendre la paraula per dir-hi la seva. El batlle va reiterar que el nou club de bàsquet que hi haurà al municipi disposarà d'hores al nou pavelló i que, per tant, el BM La Roca haurà de desplaçar alguns equips a altres instal·lacions. Ros, que no va concretar, va referir-se com a possible solució al minipavelló del CEIP Mogent -on, en principi, havia d'anar-hi un gimnàs- i a les pistes descobertes que hi ha al municipi.

Solucions, les insinuades pel batlle, que, segons subratlla la directiva del BM La Roca, no resolen la problemàtica, perquè totes passen per retallar a l'handbol les cinc hores diàries que actualment té de pavelló. Al CEIP Mogent es construïa un gimnàs d'unes dimensions molt reduïdes que ara ha de ser una pavelló i que, segons l'Ajuntament, servirà per fer unes 30 hores de minihandbol o minibàsquet. Però segons destaca Borrell, aquest nombre d'hores no és real, perquè significaria fer entrenar a nens ben petits a altes hores de la nit. La junta calcula que amb aquesta suposada solució, que encara no te data d'aplicació, només disposarien d'unes 10 hores d'entrenament per als equips de la base.

No està prevista una reunió entre les dues parts

És a dir, que tot continua igual. A més, el diàleg entre Ajuntament i junta directiva és escàs: només s'han reunit en una ocasió, el passat 20 de gener, sense que la trobada servís per res; i, ara per ara, no hi ha prevista cap reunió més. "No hi ha solucions sobre la taula i, pel que sembla, no hi haurà una nova trobada en molt de temps", sentencia Borrell, que apunta que estan a l'espera que el proper 19 de febrer el consistori presenti un informe detallat -el Mapa d'Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM)- sobres les instal·lacions esportives que hi ha al municipi i el futur de totes aquestes.

El directiu denuncia que l'Ajuntament no tingui pressa alguna per anunciar quantes hores de pavelló utilitzarà el bàsquet. "Nosaltres hem de planificar la propera temporada, quadrar els entrenaments de 32 equips, i no ho podem fer sense saber quantes hores tindrem de pavelló", es lamenta Borrell, que reitera que els membres de la junta només continuaran invertint hores i esforços si el club continua fent passes endavant; i la retallada que preveu l'Ajuntament "és una gran passa enrere".

Edicions locals