Sant Fost de Campsentelles també farà consulta el 25-A

Sant Feliu vota anticipadament, Caldes engega la campanya i la Roca estrena local

Política

Caldes de Montbui, Roca del Vallès, la, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles

Sant Fost de Campsentelles s'afegeix al llarg llistat de municipis del Vallès Oriental que celebraran una consulta popular sobre la independència de Catalunya el diumenge 25 d'abril, juntament amb Granollers, Mollet, la Garriga, la Roca, l'Ametlla, Lliçà d'Amunt, Bigues i Riells o Vilanova. El dissabte 6 de febrer va tenir lloc la constitució de la plataforma ciutadana Sant Fost Decideix, com a primer pas, subratllen els seus impulsors, per a la materialització "d'un sentiment unitari i àmpliament compartit: l'exercici de la democràcia a través d'una consulta popular en la qual els santfostencs i les santfostenques puguin lliurement decidir quin és el futur que volen per al nostre país". Per la seva banda, a Sant Feliu de Codines, on la consulta es celebra el 28-F, ja ha engegat el vot anticipat.

A l'assemblea constitutiva de Sant Fost es va acordar celebrar la consulta sobre la independència el 25 d'abril. Alhora es va determinar l'estructura de la plataforma, tot designant Carles Segura com a portaveu, Gerard Piñero com a coordinador i un seguit de comissions de treball per tal de garantir el seu bon funcionament: comunicació i premsa, campanya, logística, tresoreria, relació amb entitats, seguretat i voluntariat. La plataforma té molt present el teixit associatiu del municipi, per això Sant Fost Decideix "s'obre a les entitats i partits polítics perquè s'hi puguin adherir". De moment, ja ho han fet el Centre el Casal, l'Agrupació Sardanista Alba del Vallès, Acció Solidària amb el poble Sahrauí, ASSACGG, Pessebre Vivent, UE Sant Fost, Òmnium Cultural, ERC, JERC i CiU. La propera assemblea tindrà lloc el divendres 12 de febrer a les vuit del vespre a l'Ateneu.

A Sant Feliu engega el vot anticipat
Aquest dimarts van començar a Sant Feliu de Codines les votacions anticipades per la consulta popular sobre la independència que es farà a la localitat el 28 de febrer. Fins diumenge, tot aquell que ja vulgui emetre el seu vot ho podrà fer a l'Oficina Electoral del carrer Rector Tomàs Vila, la Quintana. Des de l'organització de la consulta destaquen que no es posen sostre pel que fa a les votacions globals i reconeixen que arribar a un 10 per cent amb el vot anticipat "seria un èxit".

El proper dimarts 16 de febrer tindrà lloc a Sant Feliu un debat entre el director de Barça TV, Vicent Sanchis, i l'exparlamentària del PP, Montserrat Nebrera, sobre les consultes populars -calcat al que va celebrar Cardedeu el dimarts 8 de desembre. En aquest debat, que està organitzat per l'emissora de ràdio local Ona Codinenca, Sanchis defensarà el sí a les consultes, mentre que Nebrera s'aferrarà al no. El cara a cara es podrà escoltar des d'on es vulgui i en directe a través de la web de l'emissora municipal; el moderarà Joan Pallarès, veí de Sant Feliu i professor de català, i el presentarà Àlex Mir, director d'Ona Codinenca.

A Caldes comencen els actes de campanya
Aquest divendres que ve s'inicien els actes de campanya (veure document adjunt) que ha programat Caldes de Montbui Decideix, i que tenen per objectiu fomentar el debat i la discussió entorn de la consulta sobre la independència del 28 de febrer, per aconseguir una gran participació de la ciutadania. En l'organització d'aquests actes, Caldes de Montbui Decideix ha volgut involucrar principalment el teixit social de la vila, "per singularitzar i dotar de sentit una consulta que du l'adjectiu de popular".

És així que ha organitzat una taula de partits locals, el dimecres 17 de febrer al Centre Democràtic i Progressista, a la qual han convidat els represetants de tots els partits polítics que tenen representació a l'Ajuntament. Han acceptat de participar-hi ERC, CiU i ICV-EUiA. Tant el PP com el PSC han declinat d'assistir-hi. En una data significativa, el 23 F, l'historiador Josep M. Solé i Sabaté pronunciarà la conferència De la democràcia tutelada, al dret de decidir. La part musical serà important a la part final de la campanya, amb concerts d'una gran varietat d'estils musicals i grups d'arreu de Catalunya. El dia mateix de les votacions, es faran activitats en diferents indrets del poble i al llarg de tot el dia. La celebració, però, es concentrarà a la plaça de la Font del Lleó, quan s'hi facin públics, per a tot Catalunya, els resultats electorals de les més de setanta poblacions que faran la Consulta sobre la Independència el 28 de febrer.

Un particular cedeix un local a la Roca Decideix
D'altra banda, a la Roca, les persones que formem part de la plataforma que impulsa la consulta del 25-A continuen informant a la ciutadania sobre la iniciativa sobiranista. La Roca Decideix ha rebut diverses ajudes de particulars, però la més destacada és la cessió d'un local que serà la seu de l'entitat fins haver-se realitzat la consulta. El nou local està situat a la Rambla Mestre Jaume Torrents, als baixos comercials que hi ha entre el número 51 i 53, just al costat de l'oficina de Correus. "Esperem que aquest espai sigui un punt de trobada i de debat entre els roquerols i roqueroles i tothom que tingui interès en col·laborar en la organització de la consulta", subratlla la plataforma, que treballa per tenir enllestida una pàgina web amb el domini www.larocadecideix.cat. La Roca Decideix celebra aquest divendres 12 de febrer, a les vuit del vespre al Centre Cívic de Santa Agnès de Malanyanes, la seva segona assemblea.

Edicions locals