Els Premis Ràdio Associació atorguen una menció de qualitat a Ràdio Mollet

Ràdio Silenci de la Garriga engega un sorteig literari que acabarà per Sant Jordi

Societat

Caldes de Montbui, la Garriga, Mollet del Vallès

El programa de Ràdio Mollet L'edat del pavo, elaborat i conduït per nois i noies del Centre d'Estudis Mollet, ha estat premiat amb una menció de qualitat al Premi Ràdio Associació al Millor Programa de Ràdio Local. L'edat del pavo és un magazín de 25 minuts de durada que, cada divendres a la tarda, s'emet en directe per Ràdio Mollet (96.3 FM). Durant aquests gairebé 30 minuts els joves d'entre 14 i 16 anys tracten temes d'interès juvenil, donen la seva visió de l'actualitat i entrevisten alguna persona relacionada amb la seva escola, amb el món educatiu o amb la seva ciutat, com ara l'alcalde Josep Monràs (PSC).

El programa L'edat del pavo neix d’un projecte educatiu del Centre d'Estudis Mollet amb la finalitat de formar els joves estudiants d'ESO en l'era de les noves tecnologies de la informació i la comunicació. El projecte treballa valors com el treball en equip, la organització, la participació o la integració de l'alumnat, i qüestions molt importants per a la formació, com l'ús de la llengua, oral i escrita, la utilització dels mitjans audiovisuals o el coneixement de l'entorn.

El programa de Catalunya RàdioEduqueu les criatures ha estat distingit amb el premi Ràdio Associació al millor programa per "exposar la tasca d'educadors, experts, pares i fills d'una manera pròxima", segons el jurat. Els premis Ràdio Associació, que aquest any arriben a la desena edició, també han guardonat Joan Maria Pou, que es fa càrrec de la retransmissió dels partits del FC Barcelona per als oients de RAC 1. En la categoria de ràdio local ha estat guardonat el programa El club de les oportunitats, que s'emet a Ràdio Bonmatí.

Porra literària a l'especial Sant Jordi de Ràdio Silenci
D'altra banda, el proper 22 d'abril els programes Versió Desconeguda i Pausa a la 55 protagonitzaran a Ràdio Silenci, l'emissora municipal de la Garriga, un programa especial en motiu de la diada de Sant Jordi. En aquesta ocasió, a més d'actuacions en directe i una tertúlia literària d'excepció, també realitzarem la 'porra literària' Els + venuts x sant Jordi. Els oients hauran de respondre a les preguntes: Quins creus que seran els llibres més venuts en català i castellà? Creus que els autors dits 'mediàtics' tornaran a copar les llistes? Hi haurà sorpreses? "Et proposem que facis la teva porra. Tria tres llibres en català i tres en castellà que creguis que seran els més venuts per Sant Jordi i entraràs al sorteig de dues paneres culturals que estaran exposades durant el programa especial", expliquen des de l'emissora. La butlleta de participació  es podrà dipositar al local de la Ràdio i a la Biblioteca de la Garriga a partir del dia 6 d'abril i fins el 22. Les dues persones que més s'acostin al resultat final seran les agraciades amb la panera. El resultat es farà públic als programes Versió Desconeguda i Pausa a la 55 del 29 d'abril.

Concessió definitiva de ràdio municipal a Caldes
Aquesta setmana el govern català ha acordat atorgar la concessió definitiva per a la prestació del servei públic de ràdio a l'Ajuntament de Caldes de Montbui, que ja disposava de la concessió provisional d'una emissora de freqüència modulada de tipus municipal des de 1994. Després de l'aprovació del projecte tècnic de l'emissora i de la inspecció tècnica de les instal·lacions, la Generalitat ha procedit a l'atorgament definitiu de la concessió a la ràdio municipal.

Edicions locals