El PP de la Roca reclama a l'Ajuntament que faci onejar la 'rojigualda'

Diu que les consultes sobiranistes impedeixen que es tractin els temes importants

Política

Roca del Vallès, la

El PP de la Roca del Vallès reclama a l'Ajuntament del municipi que procedeixi a posar la bandera espanyola al lloc destacat que li correspon a la sala de plens de l'edifici municipal de Can Sol, seu del consistori, en compliment del que estableix la Llei 39/198, que obliga a fer onejar la bandera espanyola a totes les poblacions de l'Estat. El flamant president local dels populars a la Roca, César Alcalá, estrena càrrec recordant que actualment la 'rojigualda' no llueix a la sala de plens, on només hi ha la bandera catalana. El PP es reserva "les accions legals que siguin procedents" si, tot i la denúncia de vulneració de la Llei que formula, i el prec "que es restitueixi la legalitat", l'Ajuntament persisteix "en l'incompliment de la norma".

Defensa de la bandera espanyola a banda, el PP de la Roca carrega durament contra la consulta popular independentista que es celebrarà al municipi el proper 25 d'abril, organitzada per la plataforma ciutadana La Roca Decideix. Un referèndum que, gràcies als vots de CiU i ERC, va rebre el suport del consistori en el ple celebrat el 19 de novembre de 2009. A través d'un nou prec enviat al consistori, el grup popular de la Roca afirma que les consultes independentistes "només serveixen per distreure l'atenció de la gent i impedir que es tractin els temes que veritablement són importants per a la ciutadania", com ara mantenir el lloc de treball i arribar a final de mes. A més, el PP denuncia que en la moció de suport al referèndum sobiranista aprovada pel consistori es fa referència als Països Catalans, concepte "exclòs per la majoria dels ciutadans dels diversos territoris que ERC inclou dins dels suposats Països Catalans".

El PP demana si la policia vigilarà la consulta
Els populars exigeix a l'Ajuntament que expliqui quin cost econòmic li suposarà al ciutadà la demanda dels serveis municipals que es podrien utilitzar per organitzar el referèndum, quins serveis municipals s'han fet o es faran servir durant la consulta popular, i si s'ha demanat o es demanarà a la Policia Local de la Roca que vigili el procés electoral, que els populars consideren perillós.

Edicions locals