Com menjar-se 30 cireres en un minut a Caldes

Fira Botiga i les Jornades Gastronòmiques omplen de gent el municipi vallesà

Societat

Caldes de Montbui

El concurs Cerquem el millor golafres de cireres, celebrat aquest cap de setmana a Caldes de Montbui en el marc de Fira Botiga, té nou rècord, aconseguit per la vallesana Teresa Moles. Una trentena de concursants van intentar menjar més cireres que ningú durant un minut, però la guanyadora va aconseguir menjar-ne ni més ni menys que 30. La Fira, per la seva banda, va lluir una novena edició amb multitud de visitants que van voler redescobrir l'oferta del comerç calderí. Fira Botiga i les Jornades Gastronòmiques de les Cireres van ser les protagonistes d'un diumenge assolellat i calorós, que va afavorir el passeig de milers de visitants per l'avinguda de Pi i Margall.

Les Jornades Gastronòmiques d'aquesta fruita típica de les hortes calderines va celebrar un dels actes principals de la convocatòria anual, el concurs de menjar cireres; 28 participants van optar a premis com menús especials als restaurants de la vila. A la guanyadora adulta, Teresa Molas, amb 30 cireres, la va seguir Josep Bigues (29) i José Carrasco i Josep Amargant (empatats amb 26 cireres). I en la categoria infantil el guanyador va ser Sergi Jurado (13 cireres), seguit de Núria Tomàs (9 cireres). I aquells que no van participar en el concurs van poder degustar les cireres banyades en xocolata, els carquinyolis de cireres i el licor de cireres que forns, pastisseries i vinacoteques van oferir als visitants de Fira Botiga.

Les cireres continuen a Caldes fins l'11 de juliol
Les Jornades Gastronòmiques continuen fins l'11 de juliol. Durant totes aquestes setmanes, la cirera és la base dels menús especials dels restauradors calderins i dels dolços i licors de forns, pastisseries i vinacoteques. A més, cada cap de setmana se celebren sopars concert en diferents restaurants de Caldes, amb plats on l'ingredient estrella és la cirera i amb actuacions en directe de l'Escola Municipal de Música Joan Valls.

També aquest diumenge, l'avinguda Pi i Margall va acollir la novena edició de la fira del comerç de proximitat que celebra cada any la Unió de Comerciant i Industrials de Caldes amb el suport de l'Ajuntament. Jordi Solé (ERC), alcalde, Josep M. Tarruell, primer tinent d'alcalde, Xavier Abel, president de la Unió de Comerciants i Industrials de Caldes (UCIC) i Carles Gironès, president de PIMEC Comerç Vallès, van ser els encarregats de tallar la cinta inaugural per, tot seguit, saludar cada un dels comerços instal·lats al carrer. L'allau de visites va ser constant. Per als comerciants acostuma a ser una oportunitat única per descobrir davant la ciutadania els productes que poden trobar en aquest centre comercial a cel obert que és Caldes. Per això, les parades lluïen el millor de cada botiga.

Els comerciants preparen la Fira Outlet
Constatat l'èxit de la jornada, els comerciants calderins ja preparen un altre esdeveniment per als veïns de la vila: la Fira Outlet, que tindrà lloc passades les vacances d'estiu i que oferirà productes d'altres temporades o estocs que hagin quedat als comerços a preus reduïts i sense renunciar a la qualitat.

Edicions locals