Canovelles torna a reclamar un semàfor per la ronda Nord

La Direcció General de Carreteres argumenta que entorpiria la fluïdesa de la via

Societat

Canovelles

L'alcalde de Canovelles, Josep Orive (PSC), ha tornat a reclamar a la Direcció General de Carreteres que col·loqui un grup semafòric que reguli el pas dels vianants a la rotonda de la ronda Nord de Granollers (C-352), a l'alçada de l'avinguda de Canovelles. El 21 de juliol de 2009 el batlle ja va sol·licitar la instal·lació d'un semàfor, fet acordat en sessió plenària, a petició del Consell Escolar Municipal, preocupat per la seguretat dels alumnes del CEIP Jacint Verdaguer i altres persones que travessen diàriament la ronda per anar a l'institut, a l'escola, el casal el Campanar o simplement per anar a comprar. La resposta de Carreteres va ser negativa, argumentant que la fluïdesa de la ronda Nord era la seva característica principal i amb un semàfor es veuria entorpida.

Segons Carreteres, la seguretat dels vianants es pot garantir amb la presència de la Policia Local en hores punta. Però segons subratlla el consistori vallesà, actualment els agents regulen el trànsit en aquesta zona a les hores punta d'entrada i sortida de les escoles, però no poden garantir la seva presència les 24 hores, fet que es pot resoldre amb un grup semafòric. L'alcalde de Canovelles i tot l'Ajuntament, la comunitat educativa, els usuaris dels equipaments que es troben a ambdós costats de la ronda i els veïns en general, consideren que per sobre de la fluïdesa de la circulació està la seguretat i la vida de les persones, per la qual cosa es reitera la demanda d'un semàfor.

La gota que ha fet vessar el got a Canovelles és l'accident que va ocórrer el passat 11 de febrer. Carlos L.S., un veí del municipi de 20 anys, va patir ferides i va ser traslladat a l'Hospital General de Granollers després de rebre l'impacte d'un vehicle quan intentava creuar la ronda a tocar de la polèmica rotonda. Després d'aquest nou incident, l'alcalde, mitjançant una carta enviada a la Direcció General de Carreteres el divendres 26 de febrer, va tornar a sol·licitar la instal·lació d'un grup semafòric.

Edicions locals