Geli creu que l'ampliació de l'Hospital de Granollers evitarà la massificació

La consellera de Salut inaugura els 22 flamants boxes del Servei d'Urgències

Societat

Granollers

La consellera de Salut, Marina Geli (PSC), va considerar aquest dijous que l'ampliació de l'Hospital General de Granollers evitarà a partir d'ara la massificació de les instal·lacions. Geli, que va visitar la ciutat vallesana per inaugurar les reformes del Servei d'Urgències, va afirmar que l'administració "no podia esperar més" a fer aquesta ampliació, reconeixent que el centre hospitalari estava col·lapsat des de feia temps. Des de la setmana passada l'Hospital de Granollers, gràcies a unes obres que han costat 1,5 milions d'euros -aportats pel Servei Català de la Salut-, compta amb 22 nous boxes i una sala d'observació d'urgències, entre d'altres. L'any 2009 el servei d'urgències del centre va atendre 130.751 visites, unes 353 diàries.

Els treballs de millora han suposat la construcció de 22 nous boxes assistencials, sis dels quals destinats a l'àrea pediàtrica, amb un espai d'atenció i sala independent de les urgències d'adults, i amb una nova sala d'observació d'urgències amb 16 nous boxes. En total, la zona d'urgències de l'hospital compta amb 53 boxes, a més dels set que es troben a l'edifici d'Urgències Centre, situat al centre de la ciutat. A més d'aquestes reformes, el projecte també ha servit per fer diversos canvis que afecten les àrees de selecció i triatge, sala d'espera, traumatologia i cirurgia. Alguns d'aquests canvis encara estan en procés.

Geli, acompanyada en tot moment per l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral (PSC), va reconèixer que fins ara a Granollers "hi havia un problema d'espai i de model organitzatiu, no de persones", i que per això l'administració "no podia esperar més" a fer l'ampliació. La consellera va parlar d'obligada "discriminació positiva" amb el Vallès Oriental en matèria d'instal·lacions sanitàries durant els últims anys, fruit de l'oblit d'èpoques anteriors. En la mateixa línia, el director general de la Fundació Privada Hospital Asil de Granollers, Rafael Lledó, va destacar que el projecte d'ampliació d'urgències era "molt necessari". Per la seva banda, Mayoral va agrair les "millores continues" al servei sanitari de la ciutat i va avisar de l'"ambició" de Granollers i el Vallès Oriental per igualar-se "als serveis sanitaris de la resta del país".

CiU denuncia que la saturació continua

L'any 2009, el Servei d'Urgències de l'Hospital de Granollers va atendre 130.751 visites, xifra que suposa una mitjana de 353 diàries. Aquesta quantitat és similar a la del 2008 (130.147) i força inferior a la del 2007, quan es van registrar 136.658 visites. Unes dades que han provocat la massificació que la Generalitat espera haver solucionat amb aquesta nova ampliació. Des de l'oposició granollerina, però, el portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament i metge del Servei Català de la Salut, Pius Canal, ja va advertir en l'últim ple municipal que, tot i les reformes, la saturació continua, i que els passadissos de l'Hospital continuen plens de llits amb pacients d'urgències.

Edicions locals