Stop Kàrting recorre la inclusió del circuit a la xarxa de tecnificació esportiva

Denuncia que la mesura contravé la tramitació ambiental que estableix la llei

Societat

Cardedeu, Llinars del Vallès

Dos dies després que el govern català aprovés destinar 13,2 milions d'euros per dur a terme 25 noves actuacions de construcció i condicionament de diversos centres de tecnificació esportiva repartits pel territori català, i que inclogués el futur kàrting internacional de Llinars en aquesta xarxa de tecnificació esportiva de Catalunya, la plataforma Stop Kàrting va anunciar aquest dijous que presentarà un recurs contra la iniciativa de la Generalitat perquè "contravé" la tramitació ambiental establerta en la Llei 6/2009, del 28 d'abril, d'avaluació ambiental de plans i programes, tant per als plans i programes formulats de nou com per les modificacions dels preexistents. Els opositors al circuit no entenen perquè el Consell Català de l'Esport dóna per fet el kàrting "obviant aquesta tramitació".

Com avançava dijousAraVallès, la Generalitat ja té a punt una subvenció d'1.800.000 euros per al kàrting de Llinars, tot i que el projecte del circuit encara ha de passar una avaluació ambiental, sobre temes com la connectivitat ecològica, la contaminació acústica, l'emissió de partícules i la mobilitat. Stop Kàrting denuncia que amb aquesta modificació del Pla de la Xarxa de Tecnificació Esportiva, aprovat el 2006, el govern català busca "esmenar problemes formals que impossibilitarien la ubicació del kàrting a Llinars i l'atorgament de la subvenció per la seva construcció".

Segons subratllen els opositors al circuit, en el pla del 2006 ja hi figurava la construcció d'un kàrting, però assignat a l'àmbit territorial de les comarques centrals. La possible implantació del circuit internacional a Llinars, una vegada abandonada la pretensió d'ubicar-lo a Rajadell (Bages) per part dels promotors, suposava "una clara contradicció entre el planejament sectorial i la proposta concreta d'ubicació", destaca Stop Kàrting, que en el seu dia ja va podar en relleu aquest punt. La plataforma considera que "aquesta contradicció" podia plantejar dubtes sobre la legalitat de l'atorgament d'una subvenció a la Federació Catalana d'Automobilisme per part del Consell Català de l'Esport. "Ara, amb aquesta modificació, el Consell pretén esvair les contradiccions pel que fa a la ubicació del circuit i evitar els problemes formals amb l'atorgament de la subvenció per la construcció del circuit", sentència Stop Kàrting.

Ja hi ha curses programades a Llinars
La plataforma també adverteix que en el decret aprovat pel govern no es fa cap referència a si aquest pla ha estat sotmès a avaluació ambiental i "tampoc ens consta que el departament de Medi Ambient i Habitatge hagi pres cap acord sobre la conveniència o no de sotmetre aquest pla sectorial esportiu a l'avaluació ambiental". Per això presentaran el recurs, perquè contravé la tramitació ambiental establerta en la Llei 6/2009. "Al nostre entendre, la resolució publicada pel Consell Català de l'Esport en el DOGC pot esdevenir nul·la de ple dret", conclouen els opositors al circuit, que també reclamaran la intervenció del departament de Medi Ambient i Habitatge, "l'òrgan ambiental que ha de vetllar per la correcta aplicació de la legislació ambiental".

Stop Kàrting també denuncia que els promotors del kàrting asseguren disposar d'un crèdit de 4 milions d'euros de l'Institut Català de Finances, "quan la petita i mitjana empresa de Catalunya en disposarà de 75 per poder superar l'escenari de crisi econòmica". La plataforma adverteix que les presses de Generalitat i promotors tenen una explicació, i és que ja hi ha una cursa programada per la Federació Catalana d'Automobilisme pel 13 i 14 de novembre del 2010 al circuit de Llinars, on ara hi ha 13 hectàrees de terreny agrícola i forestal.

Edicions locals