Els versos lliures tornen a Granollers

El Casal Popular l'Esquerda programa dos mesos de trobades poètiques

Cultura

Granollers

El Casal Popular l'Esquerda de Granollers posa en marxa aquest dissabte 6 de març, amb un recital especial, fet a peu carrer, la segona edició de les trobades poètiques en català Versos Lliures. El projecte va néixer l'any passat amb l'objectiu d'omplir un buit en l'oferta poètica i cultural de la ciutat, i amb el desig de consolidar-se com un cicle poètic regular i estable. L'Esquerda va portar a la capital del Vallès Oriental poetes i poemes de gran qualitat, i la resposta del públic va sorprendre gratament als organitzadors. Ara, empesos per l'èxit de públic del 2009, els quatre recitals poètics passen a ser sis, que duraran dos mesos, fins al 15 d'abril. Passaran per Granollers Andreu Galan, Anna Gual, Carles Rebassa, David Caño, Gabriel Pena i Francesc Garriga, entre d'altres.

Segons subratllen des de l'Esquerda, el projecte, que va començar sent "un modest cicle d'un mes", passa a ser "un nou Versos Lliures", amb més recitals, que comprendrà dos mesos de programació, i amb un acte inaugural -la Ruta Poètica- que "ens agradaria que s'establís en el paisatge anual de la vida cultural granollerina". I és que aquest dissabte Versos Lliures engega amb una rua de poetes que anirà fent camí pel centre de Granollers: el punt d'inici de la ruta serà al col legi Salvador Espriu, autor del qual enguany es celebren els 25 anys de la seva mort, i a qui els organitzadors del cicle volem retre un "modest homenatge" amb aquest fet. A la ruta hi participaran Albert Benzekry (la Garriga), Anna Ballbona (Montmeló), Albert Forns (Granollers), Santi Montagud (Granollers), Jaume Pons Alorda (Caimari, Mallorca), Pau Vadell (Calonge, Mallorca), Misael Alerm (la Garriga) i Lucia Pietrelli (Itàlia).

El cicle, amb el qual l'Esquerda busca que la poesia esdevingui oci popular a Granollers, continuarà l'11 de març amb Francesc Garriga Barat, que aterra a Granollers per presentar el seu darrer i celebrat llibre, Camins de Serp. El 18 de març serà el torn de Laia Noguera i Clofent i Meritxell Nus i Gallart. El 25 de març s'escoltaran les poesies de Gabriel Pena i Enric Boluda. El 8 d'abril la gent podrà gaudir amb dos autors joves, però amb moltes paraules ja alliberades: l'Andreu Galan i l'Anna Gual. I el 15 d'abril tancaran el cicle dels Versos Lliures els poetes Carles Rebassa i David Caño; compromesos, precisos, tallants, directes, arrelats a una tradició que coneixen, coneixedors de la veu del carrer i de la lluita que amaguen els versos i les paraules en llibertat.

Tots els recitals es faran al Casal Popular l'Esquerda, a l'avinguda Prat de la Riba, 31, a partir de dos quarts de nou del vespre, amb entrada gratuïta; el públic posarà el preu al final del recital.

Edicions locals