Granollers reordena el centre per treure cotxes de la plaça Corona

Els carrers Palaudàries i Sant Josep de Calassanç canvien de sentit dissabte

Societat

Granollers

Tot i que aquest divendres a la tarda encara hi havia part del paviment de la Corona de Granollers aixecat, l'Ajuntament de la ciutat espera que, tal i com havia anunciat, dilluns els vehicles puguin tornar a circular per la plaça. Això sí, el consistori vol reduir notablement el nombre de vehicles que trepitgen les rajoles, les anomenades pedres de l'Índia, per evitar així que aquestes es tornin a trencar. Per això posarà unes tanques de formigó a la cruïlla dels carrers Alfons IV, Bisbe Martí Grivé i Navarra, per anunciar als conductors que entren en una zona de trànsit restringit -tot i que no és així. Les tanques són provisionals, i es trauran quan estiguin unides -creant un ressalt- les voreres de Grivé i Navarra.

A més, davant l'increment de trànsit als carrers Palaudàries i Contestable de Portugal que han significat els canvis fets a la plaça de la Corona, l'Ajuntament ha decidit introduir des d'aquest dissabte diversos canvis en el sentit de la circulació. El consistori canviarà el sentit de circulació al tram del carrer de Palaudàries comprès entre els carrers del Lliri i de Martí Grivé, i al carrer de Sant Josep de Calassanç, entre els carrers del Lliri i del Foment -canvis que afecten directament el pàrquing que hi ha a la zona.

De fet, des de divendres que no es poden aparcar vehicles al tram del carrer de Sant Josep de Calassanç comprès entre els carrers del Foment i del Conestable de Portugal. El mateix dissabte al matí, s'acabaran els treballs de senyalització del nou sentit de circulació. Segons subratlla l'Ajuntament de Granollers, aquests canvis es fan després de la remodelació que ha transformat el carrer de Palaudàries en un vial de plataforma única -d'un únic nivell, sense voreres-, amb l'objectiu de millorar-hi les condicions del trànsit. D'aquesta manera, es limita la circulació de vehicles, d'acord amb l'amplada del carrer i la prioritat de pas de vianants i veïns, que ja s'havien queixat de l'increment de circulació al carrer.

A més, l'Ajuntament ja ha retirat les pastilles gegants de formigó que va col·locar al carrer Nou, i que impedien passar als vehicles d'emergències, com ara els cotxes de bombers o les ambulàncies. També s'han mogut les pastilles del carrer Josep Umbert.

Edicions locals