Santa Eulàlia accepta la renúncia del regidor d'ERC amenaçat

Desconeguts punxen les rodes del cotxe i llancen pintura contra la casa de Martí

Societat

Santa Eulàlia de Ronçana

L'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana va acceptar dijous, en el transcurs d'un ple extraordinari, la renúncia del regidor d'Obres, Activitats i Habitatge, Santi Martí (ERC). Des d'ara, la seva regidoria es repartirà entre el nou edil del grup republicà, Pere Cabot, que assumirà la regidoria d'Obres i Habitatge, i el regidor del PSC, Armando Cañizares, qui a les seves responsabilitats actuals al capdavant de la regidoria de Salut Pública i Consum hi afegirà Activitats, a més d'encapçalar la regidoria de Joventut. Martí va aprofitar el ple per aclarir les agressions que ha patit durant els últims mesos, desvetllades fa pocs dies en el seu blog pel portaveu municipal de CiU, Joaquim Brustenga, sense consultar l'afectat.

Brustenga va denunciar en el seu blog -que forma part de la Vallesfera- que Martí s'havia fet instal·lar a casa un sistema de seguretat "fent emetre la factura a càrrec de l'Ajuntament, és a dir, fent pagar a tots els veïns de Santa Eulàlia un sistema de seguretat de portes endins per tal que no li entressin a robar". Dijous, l'alcalde de Santa Eulàlia, Enric Barbany (ERC), va explicar que el sistema de vigilància s'havia instal·lat perquè Martí ha rebut diverses amenaces durant els últims mesos, i va aclarir que la factura de la instal·lació -més de 2.000 euros- va ser abonada íntegrament pel regidor; el rebut bancari ho demostra. És més, el gerent de l'empresa instal·ladora corrobora per escrit que Martí va pagar els treballs.

Rodes punxades i pintades a casa

Barbany va explicar que Martí va trobar dues vegades les rodes del seu cotxe punxades a l'aparcament de l'estació de tren on deixa el vehicle cada dia per anar a treballar. Els fets van succeir el mes de febrer i es van repetir el juny de 2009. Les agressions van continuar el mateix mes, quan algú va tacar amb pintura vermella la façana de casa seva. En aquest punt, la Policia Local i els Mossos d'Esquadra es van posar a treballar per aclarir els fets.

Les agressions van continuar el setembre, amb una altra punxada de les rodes del cotxe de Martí. De les investigacions dutes a terme pels Mossos i la Policia Local es va establir que l'origen dels fets estava relacionat amb les responsabilitats públiques que l'exregidor d'ERC tenia a l'Ajuntament. La policia va recomanar la instal·lació d'un sistema de vigilància a casa l'edil. Durant el mes d'octubre l'Ajuntament va comprar un sistema de video-vigilància que es va instal·lar a casa del regidor -que, pel seu compte, es va fer instal·lar el sistema d'alarma-, amb la previsió que quan ja no fos necessari es desinstal·laria i quedaria a la disposició de la Policia Local per fer-ne l'ús que calgués.

L'equip de govern assegura que va informar a CiU

Barbany va explicar que, per recomanacions de la policia, "tot es va fer amb la màxima discreció". Per això a la factura de les videocàmeres es va posar que eren per les dependències policials. Brustenga va detectar la factura i va carregar contra Martí. El regidor de CiU culpa del "despropòsit" la manca d'explicacions de l'alcalde, que per la seva banda acusa la federació nacionalista de "posar en perill" el regidor i desactivar el desenvolupament de les investigacions policials per enxampar l'autor o autors de les agressions.

A més, l'equip de govern assegura que CIU va ser informat en les comissions delegades del juny, setembre i octubre de les agressions al regidor i que els cossos policials ho estaven investigant. I denuncia que malgrat que a la comissió delegada del 18 de febrer, on hi va ser present un representant de CIU, es va tractar l'aprovació de la factura destinada a un sistema de detecció d'intrusió a casa de Martí, el 25 de febrer Brustenga no va dubtar a fer públic en el seu blog que Martí s'havia fet instal·lar una alarma a casa seva.

Edicions locals