El portal de turisme del Vallès Oriental rep 90 mil visites

La nova pàgina web, més dinàmica i funcional, es va estrenar el juny del 2009

Societat

Granollers

El portal web del Consorci de Turisme del Vallès Oriental va rebre més de 90.000 visites durant el passat any 2009. El nou portal es va presentar el mes de juny i des d'aleshores ha experimentat un increment important en el nombre tant de visites com d'usuaris únics. Els apartats més consultats pels internautes l'any passat van ser -per aquest ordre- l'agenda turística, els allotjaments, els restaurants, l'apartat de senderisme i de rutes per la comarca, el de natura, el de gastronomia, el de la Ruta dels 3 monts, el de comerç i mercat, el de Granollers mercat (turisme de reunions) i el mapa de la comarca.

Segons explica el Consorci de Turisme, majoritàriament els internautes que han consultat el portal procedeixen de Catalunya, seguits pels de l'Estat. Tanmateix el portal ha rebut visites a nivell internacional procedents de països europeus com Holanda, Alemanya, França, Regne Unit, Bèlgica, Portugal, Suècia, Finlàndia i Noruega, entre d'altres; i de països més llunyans com Rússia, Japó, Mèxic, Estats Units, Canadà o Paraguai.

Un dels objectius principals de l'estratègia de comunicació del Consorci de Turisme és fer del web una eina viral de comunicació i promoció, "que permeti la transmissió multidireccional de la gran varietat d'informació i oferta turística de la comarca". El web està on line des de l'any 2001 i per aquest motiu es va decidir fer una àmplia transformació. Els canvis de format i disseny, juntament amb les millores en les tendències tecnològiques del moment, han afavorit que sigui una plana web més atractiva, àgil i directa.

El web, que després del canvi ha mantingut l'adreça ja existent (www.turismevalles.net), està dividit en els eixos principals que defineixen el turisme de la comarca: natura, termalisme, modernisme, cultura, turisme actiu, comerç i mercats, gastronomia i turisme de reunions. Així com altres apartats d'interès, com l'agenda turística, el mapa de la comarca, les oficines de turisme existents en el territori o l'aposta per la qualitat, entre d'altres. Tanmateix incorpora un apartat amb el bloc del consorci. En breu s'estrenarà un nou apartat on hi haurà propostes per a diferents públics objectius.

Edicions locals