IxM considera sospitós que el parc de les Pruneres costi ara el doble

La formació molletana carrega contra la concepció faraònica de ciutat de l'alcalde

Política

Mollet del Vallès

Independents per Mollet (IxM) rebutja la decisió de l'equip de govern de Mollet (PSC i CiU) de doblar el cost previst per la realització del projecte d'urbanització del Pla de les Pruneres, vinculat a la construcció i privatització d'un pàrquing soterrani de pagament. Els independents molletans recorden que el projecte inicial estava pressupostat en 3 milions d'euros, mentre que el que va es va aprovar a l'últim ple de l'Ajuntament superarà els 6 milions. Pel president d'IxM, Jesús M. Carrasco, tot plegat és molt "sospitós i innecessari", i provoca que els ciutadans desconfiïn i pensin en casos de mala gestió de recursos econòmics, "vinculats a milionaris projectes, quan no directament de corrupció", sentencia Carrasco.

"Estem davant del segon capítol de la concepció faraònica de ciutat" que té el batlle Josep Monràs (PSC), denuncia el president d'IxM, que afegeix que "és com si cada alcalde s'hagués de fer la seva piràmide abans de plegar". Segons Carrasco, només en costos totals, "la piràmide del faraó actual superarà amb escreix els del polèmic Parc dels Colors", que segons la formació independent va apostar per un disseny allunyat de les necessitats dels ciutadans i ha resultat un espai "poc reeixit per l'ús social, a més d'una sagnia pels seus elevats costos de manteniment".

El cap de llista dels independents alertat també que la maniobra de l'equip de govern doblant el cost d'aquest projecte d'urbanització, a més de presentar massa incògnites que no s'han explicat als ciutadans, resulta "del tot injustificable en el marc de crisi econòmica que pateixen els ciutadans, als quals no es fa més que pujar-los els impostos, i és una pressa de pèl que precisament ho defensi un  equip de govern que té dificultats per pagar als proveïdors i és el setè més endeutat de Catalunya".

Reclamen un aparcament gratuït
IxM defensa la reurbanització del parc de les Pruneres, però amb uns costos ajustats a la realitat de Mollet, dedicant el major espai possible per a ús ciutadà, però mantenint un espai per a encabir les activitats festives. A més, reclama reservar una zona adequada per aparcament gratuït al servei dels ciutadans, tal i com van reclamar les 8.000 persones que van donar suport a la recollida de signatures a la campanya que va dur a terme la formació independent molletana.

El projecte per construir un aparcament soterrat i el futur parc central de Mollet del Vallès al Pla de les Pruneres costarà tres milions d'euros més dels previstos inicialment. Segons el consistori, aquest espectacular increment -aprovat per PSC i CiU- es deu a la inclusió de noves actuacions urbanístiques a l'entorn del parc, com la millora d'alguns carrers, el soterrament dels contenidors de la zona i de la xarxa elèctrica, i la construcció d'un dipòsit per emmagatzemar l'aigua freàtica per regar les zones de jardí. El nou parc acollirà una reproducció del menhir que va aparèixer fa un any i mig a Mollet i que abans de l'estiu podria traslladar-se a la ciutat.

Edicions locals