La sala de concerts de Roca Umbert podrà acollir 800 persones

Les obres començaran aquesta primavera i acabaran el segon semestre del 2011

Cultura

Granollers

La nova sala de concerts que l'Ajuntament de Granollers impulsa a Roca Umbert tindrà un aforament per a 800 persones. Així ho preveu el projecte arquitectònic executiu, obra de l'estudi d'arquitectes XXM, que ja està redactat. Està previst que les obres de l'espai dedicat a la difusió de la música en viu s'iniciïn aquesta mateixa primavera. La durada aproximada dels treballs d'adequació d'una de les naus de Roca Umbert serà d'uns nous mesos i es finançaran -la sala costa uns 2 milions d'euros- amb el Fons Estatal per a l'Ocupació i Sostenibilitat Local (FEOSL 2010), el segon pla Zapatero. La posada en funcionament de la sala està prevista, segons apunta el consistori granollerí, pel segon trimestre de l'any 2011.

L'Ajuntament de Granollers, que el passat 20 de febrer va explicar -des de la mateixa nau de Roca Umbert- el projecte a algunes persones relacionades amb el món associatiu granollerí, subratlla que grups i formacions de música moderna podran oferir les seves actuacions en la nova sala. "Des d'aquí es podrà donar també difusió a les formacions musicals que creïn i assagin al Cub de Roca Umbert", afegeix el consistori. El Cub és un equipament que ofereix espais de qualitat per a l'assaig i la producció musical i que dóna suport a les formacions musicals joves fomentant-ne la creació, l'exhibició, la difusió i la formació. Actualment dotze formacions musicals assagen de forma habitual al Cub.

Una sala de 375 metres quadrats i moltes columnes
El projecte arquitectònic de la nova sala de concerts s'ha desenvolupat a partir de les premisses establertes per un estudi d'enginyeria acústica que preveu unes condicions òptimes de comportament acústic de la sala. El nou espai estarà dotat d'una sala pel públic amb una superfície lliure de 375 metres quadrats , un escenari de 70 metres quadrats (amb espai lateral de 15 metres quadrats més), dues barres, serveis higiènics, i una zona per a músics i personal, amb camerinos, despatx i magatzems. Actualment s'està elaborant el projecte escenotècnic per dotar una sala d'aquestes característiques del material tècnic necessari i adequat. El que va sorprendre més a la gent que, acompanyada per l'alcalde Josep Mayoral (PSC), va visitar la nau el 20 de febrer, és l'alt nombre de columnes que hi ha a la sala, dues d'elles just davant l'escenari.

Edicions locals