La Generalitat millorarà el subministrament d'aigua a Parets i Montmeló

Aprova una inversió de 2,5 milions d'euros per garantir el servei als dos municipis

Societat

Montmeló, Parets del Vallès

El govern català ha aprovat la millora del subministrament d'aigua a Parets i Montmeló. Aquesta actuació tindrà un cost proper als 2,5 milions d'euros i consistirà en connectar aquestes dues localitats -que han crescut molt durant els últims anys- amb la nova artèria que transcorre entre la potabilitzadora del Ter i l'estació distribuïdora de la Trinitat, que ja està finalitzada. L'actuació es portarà a terme durant el tercer trimestre d'aquest any i es preveu que finalitzi l'estiu del 2011. El subministrament d'aigua potable a Parets i Montmeló depèn de la xarxa regional d'aigua que gestiona Aigües Ter Llobregat (ATL) i també de recursos propis subterranis de la conques dels rius Congost i Tenes.

Aquesta actuació, executada per ATL, es desenvolupa per garantir l'abastament a dues localitats que han crescut molt en els darrers anys i a zones concretes dels municipis, sobretot a sectors industrials de Parets, que s'abasteixen actualment de recursos subterranis. Amb aquesta actuació s'augmenta la disponibilitat d'aigua als dos municipis i es garanteix el subministrament d'aigua per fer front també als episodis de sequera.

Aquesta és una de les actuacions previstes en el Pla de Gestió de l'Aigua de Catalunya, que es troba actualment en fase d'informació pública i que una vegada el el govern català l'hagi aprovat, esdevindrà el full de ruta de la planificació i gestió de l'aigua en els propers sis anys. Aquest pla consolida una nova disponibilitat d'aigua en l'horitzó de l'any 2015 de fins a 389 hectòmetres cúbics anuals de nou recurs, gràcies a la dessalinització, la reutilització, la descontaminació d'aqüífers i recuperació de captacions en desús, i l'estalvi i l'eficiència de les xarxes, garantint l'abastament fins l'any 2027. També permet assolir el bon estat ecològic i químic en un 67 per cent dels nostres rius i aqüífers i la implantació dels cabals ambientals.

Edicions locals