Uns 200 camions segueixen aturats a la discoteca Eibisí

Els Mossos han desplaçat fins a l'aparcament diverses furgonetes antiavalot

Societat

Granollers, Montmeló, Montornès del Vallès

Uns 200 camions segueixen aturats al pàrquing de la discoteca Eibisí, entre Granollers i Montornès, a l'espera que es recuperi la normalitat a la Jonquera, a la frontera francesa, on durant tot el matí s'han tornat a registrar retencions importants, concretament a l'autopista AP-7. Els conductors, algun dels quals van arribar a la zona d'aparcament del Vallès Oriental el dimarts a les sis de la tarda, s'han queixat que ningú els informi de com està la situació a l'autopista i la frontera, i que no els hagin proporcionat lavabos, menjar o aigua. A més, han criticat amb duresa que els Mossos d'Esquadra hagin desplaçat fins al pàrquing, per prevenció, diverses furgonetes antiavalots.

Els camioners han mostrat el seu descontentament per la situació provocada pel temporal de neu de dilluns, sobretot perquè, segons diuen, ningú els hi ha ofert aigua, menjar o un lavabo. La situació s'agreuja en casos com el d'Ernesto del Brío, un camioner valencià que viatjava amb destinació Alemanya: "Vaig arribar ahir a les sis de la tarda i ens van dir que estaríem aturats unes tres hores. Ens han tractat com gossos i a sobre ara ens porten els antiavalots quan no hem protestat gens. No sé si és que es volen posar una medalla, però no té explicació", ha comentat a l'ACN.

Els Mossos d'Esquadra, per la seva banda, han confirmat que desconeixen quan podran deixar marxar els camions i que tot depèn de quan es normalitzi la situació a la frontera. Han afegit, a més, que la situació es podria complicar amb els camions que estan utilitzant l'AP-7 des del sud de Catalunya i en direcció nord, els quals podrien ser ubicats un altre cop als polígons industrials de l'àrea de Granollers i als voltants del Circuit de Catalunya, tal i com està passant des de dilluns.

A diferència dels camioners estacionats a l'aparcament de la discoteca Eibisí, des de primera hora del matí la majoria de camions que van ser desviats des de l'AP-7 fins a polígons de l'àrea de Granollers han pogut reprendre el seu viatge. És el cas de Miguel Núñez, un transportista murcià que ha passat la nit al davant del Circuit de Montmeló: "Ens van desviar al voltant de les dotze de la nit perquè encara hi havia problemes a l'autopista. Hem passat la nit aquí, però no ens han ofert res", ha denunciat. L'Ajuntament de Granollers va habilitar dilluns a la nit el Palau d'Esports perquè el miler de camioners que havien estacionat a la ciutat hi passessin la nit, però només van utilitzar la instal·lació esportiva una cinquantena de conductors.

Edicions locals