ERC ja prepara les properes municipals a Granollers

Abans de Setmana Santa la formació republicana escollirà el cap de llista

Política

Granollers

Una setmana després de l'elecció de la nova executiva local, ERC va anunciar aquest dimecres 10 de març que en breu iniciarà el procés per escollir el cap de llista per les properes municipals de 2011, unes eleccions que, juntament amb les del Parlament, seran "els principals reptes als quals s'encara aquest nou equip", subratlla la formació republicana. Pere Sadurní, nou president de la secció local, va anunciar que el partit ja ha començat a preparar aquestes eleccions, a través d'un equip i buscant els projectes a aportar per millorar la ciutat. El partit comença així a escalfar motors de cara a explicar a la ciutadania el seu projecte. A principis d'abril ERC té previst celebrar l'assemblea en la qual s'ha d'escollir el cap de llista per a les municipals.

La nova executiva local proposarà una llista de candidats a l'assemblea que es celebrarà abans de Setmana Santa, que és oberta a tots els militants. La cap de llista dels últims comicis, la regidora i portaveu del grup municipal Isabel Alcalde, té molts números per encapçalar de nou la candidatura republicana a Granollers. "Estic a disposició del partit, i a complir amb el que aquest em demani", es limita a subratllar Alcalde.

En una trobada amb la premsa aquest dimecres, Pere Sadurní també va destacar que un dels objectius d'ERC de cara als pròxims dos anys serà recuperar l'espai electoral perdut i tornar a ser la força política clau en el govern i la governabilitat de la ciutat. "Per Esquerra és important fer créixer el partit per trencar la majoria absoluta i tornar a ser a govern, ja que creiem que el nostre projecte de ciutat és el millor que hi ha", va destacar el nou president de la secció local. Un altre dels objectius que es marca el partit es la potenciació dels òrgans de participació tant per la militància com per la ciutadania.

ERC vol comunicar millor què fa

El tercer dels grans objectius d'ERC Granollers de cara a aquesta nova etapa serà millorar i potenciar els canals de comunicació, amb la intenció de ser més visibles i explicar què fa Esquerra per la ciutat. Per això, la formació aposta per les noves tecnologies de la informació. Pep Mur, regidor del grup municipal, va fer referència a la feina feta per consolidar una sèrie de canals de comunicació propis per donar a conèixer l'activitat d'Esquerra. Aquests canals son tant a través d'internet com en format paper, mitjançant un butlletí que arriba cada tres mesos a 20.000 habitatges.

Per la seva banda, Alcalde va fer referència a com des del grup municipal d'Esquerra s'ha treballat amb especial interès en l'elaboració del Segon Pla Estratègic de la ciutat. La formació republicana va fer arribar a l'equip de govern la necessitat que hi participessin tant experts com ciutadans. Pel que fa a l'aportació dels experts, Alcalde va afegir que aquest tema no havia quedat resolt, tot i que "sí s'ha produït una resposta per part de l'equip de govern pel que fa referència a la participació ciutadana i s'ha encetat una enquesta a través del butlletí municipal i també via telefònica". Tot i això, Alcalde creu que el projecte de ciutat no és rou ambiciós. De fet, la portaveu municipal d'ERC a Granollers va reiterar que des de 2007 l'únic que ha canviat a la ciutat  ha estat la peatonalització de la Carretera.

Edicions locals