El Barça i els alumnes de Caldes treballen la igualtat de gènere

La Fundació Futbol Club Barcelona promou activitats de tolerància en l'esport

Societat

Caldes de Montbui

Cent trenta-vuit alumnes de sisè de primària dels CEIP Farell i Montbui i de l'Escola Pia van desafiar dilluns la nevada i van gaudir de les activitats programades per la Fundació Futbol Club Barcelona. Els estudiants calderins van ser triats per la Fundació del Barça per celebrar una jornada educativa en l'esport a través del programa Juga-la!, gràcies al treball transversal que estan duent a terme les escoles del municipi i que ha cridat l'atenció dels blau-granes. L'activitat principal va consistir a formar grups amb integrants de totes les escoles per participar en jocs de cultura popular i en debats relacionats amb la igualtat de gènere en l'esport, el tractament a través dels mitjans de l'esport femení, els estereotips per gèneres en la tria dels esports o la tolerància i el respecte envers els altres.

Les inclemències meteorològiques van obligar a suspendre la jornada abans del què era previst, però els infants van poder celebrar tota la primera part d'activitats concentrades a la Sala París del Camp Nou; van rebre obsequis per part de la Fundació i van tornar a Caldes de Montbui abans que l'estat de les carreteres empitjorés. La Fundació i les escoles van dedicar bona part de la jornada a temes relacionats amb la igualtat entre gèneres per afegir-se a les commemoracions al voltant del Dia Internacional de la Dona, que s va celebrar aquest 8 de març. Després d'una representació teatral a càrrec d'un grup de joves calderines, basada en el tracte que els mitjans de comunicació fan de l'esport masculí i el femení, els alumnes van rebre la visita de Láila Rejane Dos Reis Flausino, capitana de l'equip de voleibol femení del FCB, i del seu entrenador, Jordi Català Antúnez.

Els centres d'educació primària de Caldes, durant una de les trobades del Pla català de l'esport a l'escola, van plantejar reunir els 160 alumnes de sisè de primària en una activitat conjunta que '’havia de celebrar a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Aquesta proposta pionera de treball transversal entre escoles va cridar l'atenció de la Fundació Futbol Club Barcelona, que promou el programa Fem equip, fem ciutat, al qual es va acollir el municipi l'any 2008. Per això, la Fundació va convidar als infants a substituir l'acció conjunta a la Sala de Plens per tota una jornada d'activitats a les instal·lacions del Camp Nou.

Fem equip, fem ciutat
Fem equip, fem ciutat és un projecte esportiu de la Fundació del Futbol Club Barcelona. L'any 2008 la Cooperativa 70 va proposar a l'Ajuntament de Caldes de Montbui desenvolupar-lo amb les entitats esportives de la vila. L'Ajuntament va apostar per assumir la despesa d'aquest projecte, que es dinamitza a Caldes través de la Cooperativa 70. El programa entén que l'esport és un element molt important per a l'educació d'infants i joves que, a més de gaudir de la seva pràctica, hi troben implícits valors com l'esforç, el joc net, la companyonia, la cooperació, el compromís o l'honestedat. És a dir, a través de l'esport es crea un àmbit de socialització òptim que ajuda a l'esportista a relacionar-se i a créixer, tenint en compte els valors cívics i humans que esdevenen indispensables a la vida quotidiana.
 
Aquest programa vol potenciar la transmissió dels valors positius que té implícit l'esport i que afavoreixen el creixement personal, la convivència i el respecte als drets humans. Alhora, l'objectiu del programa és contribuir al desenvolupament integral (físic, social i psicològic), de tot l'entorn de joves esportistes de la nostra vila, ajudant-los a formar-se com a persones.

Edicions locals