Granollers tindrà 104 places més d'escola bressol

Augmenten un 10 per cent les visites a les biblioteques públiques de la ciutat

Societat

Granollers

La Generalitat ha atorgat a l'Ajuntament de Granollers uns 590.000 euros per a la construcció del nou centre educatiu per a infants de 0 a 3 anys previst a Ponent i per augmentar el nombre d'alumnes a l'Escola Bressol Municipal Cangur. El consistori rebrà una subvenció de 470.000 euros del departament d'Educació per a la creació de l'Escola Bressol Ponent, que tindrà una capacitat de 94 places. A més, Granollers també ha aconseguit una altra aportació del mateix departament, de 118.000 euros, per a l'ampliació de l'Escola Bressol Cangur, amb una capacitat de 72 places i 2 més de nova creació. A l'actualitat, aquesta escola té 64 places. A la pràctica, segons subratlla el consistori, tot plegat assegura 104 places més d'escola bressol a Granollers.

D'aquesta manera, l'oferta pública d'aquest nivell educatiu a la ciutat, passarà de 229 places a un total de 333. Aquest increment de places per a alumnes de 0 a 3 anys serà efectiu, d'una banda, a partir de la construcció de la nova Escola Bressol Ponent, projectada dins l'ampliació del CEIP Ponent i en conveni amb la Generalitat. D'una altra, amb l'acabament de la remodelació de l'Escola Bressol Municipal Cangur, que permetrà reprendre l'activitat docent en un equipament renovat, amb més i millors espais. Amb el retorn dels seus alumnes també es podrà iniciar el primer curs propi de la nova escola bressol de Congost.

Segons explica l'Ajuntament de Granollers, quan s'hagi construït l'Escola Bressol Ponent, la ciutat disposarà de 5 escoles bressol municipals. Les altres quatre són: Cangur, Tortuga, Congost i El Teler, l'escola bressol de Lledoner on es va integrar el Centre d'Educació Infantil i Familiar El mosaic. A més, a la capital del Vallès Oriental hi ha una quinzena d'escoles bressol privades.

Augmenten les visites a les biblioteques
D'altra banda, el 2009 les biblioteques municipals de Granollers van rebre un 10 per cent més visitants respecte el 2008. Així ho destaca l'Ajuntament, que detalla que 319.252 persones van passar per la biblioteca Can Pedrals i la biblioteca Roca Umbert en el decurs de l'any passat. Els resultats exposen l'increment d'usos del servei d'internet i ofimàtica, que puja un 42,42 per cent respecte al 2008 i se situa en 32.507 usos. El mateix passa amb el servei Wifi que experimenta el creixement més elevat, un 67 per cent més i passa de 8.037 a 13.420 usos.

Justament els serveis d'internet s'incrementen a partir d'aquest mes, la biblioteca Can Pedrals passarà de 10 a 17 ordinadors (13 a l'àrea d'adults, i 4, a l'àrea infantil). Aquest servei està pensat per a la recerca d'informació i aprenentatge i presenta novetats com són l'increment de temps d'ús d'ordinador, ara és d'una hora, i la possibilitat de fer la reserva d'ordinadors des de la pàgina web www.puntxarxa.org/diba/reserves.

Edicions locals