Mollet i la Roca estrenen plaça i parc

Alumnes molletans de 6è de primària han ajudat a dissenyar el nou espai públic

Societat

Mollet del Vallès, Roca del Vallès, la

Mollet i la Roca estrenen aquesta setmana plaça i parc, respectivament. El proper diumenge 14 de març s'inaugurarà la nova plaça de Josep Tarradellas, situada al barri molletà de Can Pantiquet, entre els carrers d'Enric Morera i Pablo Picasso. Aquest espai ha estat dissenyat a partir de les idees dels nens i nenes que van formar part del primer Consell dels Infants de la ciutat. El pressupost del projecte de construcció de la nova plaça ha estat de 451.294 euros. Per la seva banda, la Roca ha obert aquesta setmana el parc de la Bassa del Molí, una zona verda adjacent al nucli antic de la Roca que finalment es va incorporar al sistema de cessions públiques del Pla de les Hortes. Això sí, el parc no està acabat del tot.

L'any 2007 es va celebrar a Mollet el primer Ple del Consell dels Infants de Mollet (CIM), format per tot l'alumnat de sisè de primària amb l'objectiu de ser un espai de participació perquè els més petits expressin els seus punts de vista en relació amb aspectes que els afecten directament. En aquella primera sessió, l'equip de govern es va comprometre a col·laborar amb els nens en el disseny d'una plaça nova a la ciutat, la plaça de Josep Tarradellas.

El procés va començar amb els dibuixos dels nens de les escoles Sant Vicenç i Princesa Sofia, les més properes a la nova plaça, on proposaven com volien que fos l'espai. Amb les idees recollides, una comissió de treball del CIM va construir la maqueta que ha servit de base per a la construcció de la plaça, que inclou zones verdes i d'esbarjo, tres taules de ping-pong, una zona de jocs infantils amb dues àrees espais de joc, espais per seure i descansar i un passeig que travessa la plaça en diagonal. La inauguració de la plaça es farà aquest diumenge a partir de les 12 del migdia. L'Ajuntament hi ha convidat tots els nens que han col·laborat en el disseny de la plaça i, especialment, aquells que van ser els representants del CIM del curs 2006-07, que estamparan les seves mans en unes rajoles de fang que quedaran a la plaça com a record de la seva participació.

El nou parc de la Roca té un arborètum
Pel que fa al parc de la Bassa del Molí s'ha obert al públic tot i no estar acabat; els treballs continuaran per la formació de l'aparcament provisional del solar de l'antic Ajuntament. En el parc s'han instal·lat jocs infantils que queden al costat de l'escola Mogent i que ja es podran fer servir. A més dels jocs infantils -que molts usuaris troben insuficients-, també s'ha instal·lat una cistella de bàsquet i una taula de ping-pong, amb una subvenció de material esportiu rebuda de l'Àrea d'Esports de la Diputació de Barcelona. Així mateix, durant les darreres setmanes el concessionari de jardineria municipal ha efectuat la plantació de l'arbrat atès que disposa en aquest espai d'un arborètum, on tindrà l'acopi d'espècies que calguin per replantar en altres espais enjardinats del municipi.

El parc de la Bassa és una zona verda adjacent al nucli antic de la Roca que finalment es va incorporar al sistema de cessions públiques del Pla de les Hortes. En la urbanització del parc s'ha donat continuïtat al carril bici del Pla de les Hortes, que ha d'anar des del parc fluvial fins l'IES. Així mateix, s'han disposat dos camins per a vianants. El parc enllaça la Plaça Sant Jordi amb els carrers peatonalitzats del Pla de les Hortes que donen accés al CEIP Mogent.

L'Ajuntament de la Roca preveu que l'obertura del parc generi un nou itinerari a peu cap al CEIP Mogent protegit i lliure de trànsit. Aquesta situació es complementarà amb una actuació per part del servei de carreteres de DIBA, que disposarà un pas al carrer Anselm Clavé.

Edicions locals