Parets Decideix es presenta en societat

La Roca, Mollet, l'Ametlla i Sant Fost escalfen motors per la consulta del 25-A

Política

Ametlla del Vallès, Mollet del Vallès, Parets del Vallès, Roca del Vallès, la, Sant Fost de Campsentelles

Després de la segona onada de consultes sobre la independència de Catalunya, celebrada el passat 28 de febrer a cinc municipis del Vallès Oriental -Caldes, Llinars, Sant Feliu de Codines, Castellterçol i Castellcir-, els pobles que faran el referèndum el proper 25 d'abril ja escalfen motors. El president del Cercle d'Estudis Sobiranistes, Alfons López Tena, i el secretari general del Cercle Català de Negocis, Joan Canadell, són els ponents convidats aquest divendres a dos quarts de nou del vespre a l'acte de presentació de la plataforma Parets Decideix, que organitza la consulta al municipi, de més de 17.000 habitants. L'acte, que és obert a tothom, es farà a la sala de juntes de la Cooperativa la Progressiva.

L'organització del referèndum a Parets -que treballa des del mes de gener- creu "amb fermesa" en la validesa de les consultes, ja que, encara que no siguin vinculants, "permeten recollir l'opinió de la ciutadania vers un tema que fins ara resultava incòmode, però que ha entrat ja en una fase de debat a nivell de la societat civil catalana". Els paretans, com la resta de ciutadans dels municipis que exerciran el dret a decidir en la tercera onada de consultes del 25 d'abril -entre els quals, Mollet i Granollers-, estan cridats a participar activament en el desenvolupament de la campanya, d'una forma pacífica, pel sí, pel no o pel vot en blanc. Així, Parets Decideix espera que l'acte de presentació sigui "el punt d'inflexió a partir del qual s'afegeixin més col·laboradors a la plataforma i s'acceleri el desenvolupament de totes les diferents activitats planejades per la campanya".

La Roca Decideix es dóna a conèixer a la Torreta
Alfons López Tena farà doblet a la comarca, ja que l'endemà de l'acte a Parets, dissabte, visitarà la Roca per parlar sobre les consultes sobiranistes. L'acte es celebrarà a dos quarts de set de la tarda a l'Auditori del Centre Cultural la Roca, al carrer Lope de Vega, 10; és a dir, en un local municipal cedit per l'Ajuntament. I és que el consistori va aprovar en el ple celebrat el 19 de novembre una moció de suport a la celebració d'una consulta al municipi. El consistori va aprovar la moció amb els vots a favor de CiU i ERC, és a dir, de l'equip de govern. El PSC hi va votar en contra. Des d'aquell dia, la Roca Decideix ja ha celebrat dues assemblees obertes, la última el passat 22 de febrer. De fet, aquest divendres es fa la tercera assemblea, en aquest cas per presentar la plataforma als veïns de la Torreta. Dijous l'entitat es va presentar davant de les associacions dels municipis i els partits polítics.

Març i abril d'actes sobiranistes a Mollet
També la coordinadora Mollet Decideix està organitzant un acte rere l'altre per donar a conèixer la consulta i assegurar-se una bona participació en una ciutat de majoria absoluta socialista. Aquest dimecres va muntar una xerrada amb Patrícia Gabancho, periodista i escriptora; i pel proper 25 de març ha preparat una taula rodona del Cercle Català de Negocis, amb el títol Empresaris per l'Estat Propi. per a l'abril Mollet Decideix té preparada una xerrada amb Víctor Alexandre, periodista i escriptor i Joel Joan, actor, director i president de Sobirania i Progrés.

L'Ametlla Decideix també es presenta
També aquest divendres, a dos quarts de nou del vespre, la Sala Teatre Municipal de l'Ametlla acull l'acte de presentació de la plataforma cívica l'Ametlla del Vallès Decideix. L'acte comptarà amb la participació de la Isabel-Clara Simó, escriptora i veïna del municipi. També hi intervindrà el president de la plataforma del poble, Joan Pujadas. Durant l'acte s'explicaran els objectius de la plataforma, així com el calendari d'activitats fins el dia de la consulta, el 25 d'abril.

Uriel Bertran a Sant Fost de Campsentelles
Pel que fa a la consulta popular que es celebrarà a Sant Fost de Campsentelles, el passat diumenge, en el dinar dels voluntaris de la plataforma Sant Fost Decideix s'hi va aplegar prop d'un centenar de persones per compartir  taula amb Uriel Bertran, diputat al Parlament i membre de la Coordinadora nacional per la consulta sobre la Independència. "El model centralista que ha servit fins ara no ha fet més que posar-nos a la cua. L'any 1970 el PIB de Catalunya era el 40 per cent de tot l'Estat i Madrid tenia el 7 per cent. Segons les últimes dades de l'any 2010, Madrid té el 18,82 per cent del PIB i Catalunya només el 18,62 per cent", va denunciar Bertran, que va afegir que "l'únic camí és la consecució de la independència per la via pacífica i democràtica i que els avis i àvies que sempre han dit que ells no ho veuran, s'equivoquin".

Edicions locals