La junta del BM La Roca avança un mes la seva dimissió

Plega a l'abril perquè l'alcalde no aporta solucions a la manca d'hores de pavelló

Esports

Roca del Vallès, la

"Tot continua igual que abans de l'assemblea". Així resumia un dels directius del BM La Roca, Sebastià Borrell, la situació de la polèmica que es viu des de fa mesos al municipi vallesà per la intenció de l'Ajuntament de retallar, la temporada vinent, hores d'entrenament al nou pavelló al club d'handbol. Era el 10 de febrer, l'endemà d'una assemblea en la qual la junta va anunciar, tal i com va avançar AraVallès, que si el consistori no rectifica la junta dimitirà i convocarà eleccions. Doncs bé, un mes després la situació no s'ha arreglat. Tot al contrari. El consistori no s'ha reunit ni una sola vegada amb la directiva del BM La Roca, que, farta, ha reiterat a través d'una carta que dimitirà en ple; i no al maig, sinó a l'abril. 

A través d'una carta enviada a pares, socis, patrons, jugadors, tècnics i aficionats del BM La Roca, la directiva, que porta dècades dedicant hores i esforços al club, informa que des d'ara queden suspeses totes les reunions de treball amb entrenadors, amb personal tècnic d'altres clubs, jugadors, així com amb la Federació Catalana d'Handbol, "que tinguin com a finalitat la planificació de la temporada 2010-2011, atesa la manca d'informació per part de l'Ajuntament de la Roca en relació a la disponibilitat que la nostra entitat tindrà dels pavellons municipals".

I és que, després de l'assemblea del 9 de febrer, en la qual l'alcalde Rafael Ros (CiU) es va limitar a advertir que diversos equips d'handbol hauran d'entrenar la temporada vinent fora del nou pavelló, el diàleg entre junta i consistori no ha existit. "Nosaltres hem de planificar la propera temporada, quadrar els entrenaments de 32 equips, i no ho podem fer sense saber quantes hores tindrem de pavelló", advertia Borell fa un mes. Constatat que tot continua igual, la junta avança la seva dimissió.

L'Ajuntament no respon les instàncies de la junta
"No hem tingut cap resposta a les nostres demandes, ni una sola. És més, la setmana passada vam lliurar dues instàncies a l'Ajuntament en referència a la necessitat de tenir una resposta ràpida a les nostres necessitats d'entrenaments. En aquestes instàncies s'adjuntaven els quadrants d'equips i horaris d'entrenaments previstos per a la temporada vinent. La resposta a aquests escrits ha estat feta per un tècnic d'esports que ens diu que se'ns convocarà a una reunió. Evidentment, no hi ha ni dia ni hora fixada", denuncia la junta en la missiva, que afegeix que s'han enviat correus electrònics a l'alcalde i al regidor d'esports, que els electes no s'han molestat a respondre.

La temporada vinent el club passarà dels 29 equips actuals a 32. Però tot i això, el BM La Roca es conforma en mantenir les actuals 130 hores d'entrenament setmanal al pavelló. És a dir, que diversos equips compartirien pista. Per la seva banda, l'Ajuntament reitera que no es pot planificar res fins que el nou club de bàsquet del municipi no digui quantes hores necessita d'entrenament -de fet, el president del bàsquet, Josep Piñol, ja ha explicat a El 9 nou que en necessitaran unes 24. Això sí, el consistori deixa clar que el club d'handbol tindrà menys de 130 hores al pavelló.

"Tots els que treballem per a aquest club ho fem desinteressadament, però això no vol dir que no intentem fer-ho amb seriositat i procurant oferir un bon servei. Servei que, malauradament, no podem garantir amb els nivells de qualitat que voldríem per a la temporada vinent. No és tolerable el menyspreu cap a una entitat amb 57 anys d'història, que ha portat el nom del nostre municipi per allà on ha anat" subratlla la junta en la carta enviada als socis. Al final de la missiva, amb data 10 de març, la directiva anuncia que avança la realització de l'assemblea extraordinària prevista per a mes de maig al mes d'abril, quan la directiva del BM La Roca "presentarà la seva dimissió en ple".

Edicions locals