L'última coreografia de Víctor Ullate arriba a Granollers

La jove companyia del ballarí saragossà presenta 'Beethoven' al Teatre Auditori

Cultura

Granollers

La companyia del ballarí i coreògrafVíctor Ullate visita aquest divendres el Teatre Auditori de Granollers per oferir, a les nou del vespre, una representació de l'espectacle Beethoven, un recital d'expressió corporal coordinat per l'artista. El programa de dansa que interpretarà el ballet d'Ullate es va estrenar el febrer de 2008 a Madrid i es compon de diversos números: Tres, una coreografia d'Eduardo Lao, director adjunt de la companyia, sobre les sonates número 2, 5 i 14 (Clar de Lluna) del compositor alemany, així com la Pastoral, sobre la Simfonia número 6 de Beethoven. A aquestes s'hi ha afegit Après toi, un muntatge nou i íntim, que rendeix homenatge als mestres d'Ullate.

El programa de Beethoven es completa amb Laberinto, una nova coreografia que ja ha recorregut bona part de l'Estat espanyol i que interpreten dos estrelles cubanes de la dansa: Yoel Carreño y Yolanda Correa.La peça explica la història d'un amor impossible. És una delicada coreografia plena d'elegància, i sobre la qual Ullate va explicar dijous a Granollers que "en les relacions humanes, moltes vegades, sabem quin és el seu principi però el seu final, i acabem perduts en un laberint d'emocions del qual no aconseguim escapar".

La seva vida és moviment. Ballarí, director, coreògraf i mestre. El saragossà Víctor Ullate torna a la capital del Vallès Oriental sis anys després amb la seva companyia. Sobre l'escenari de la sala gran del Teatre Auditori de Granollers, tres ballarins més excepcionals: Jacob Hernández, María José Redelico, So Yeon Kim i Dorian Acosta. L'actuació de la companyia de Víctor Ullate té una durada aproximada de 85 minuts i es representarà només aquesta nit.

Beethoven, de la Cia. Víctor Ullate Ballet.
Direcció: Víctor Ullate.
Direcció artística: Eduardo Lao.
Durada: 1 hora i 24 minuts.
Preus: 35 euros.
Divendres 12 de març a les nou de la nit a la sala gran del Teatre Auditori.

Edicions locals