L'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera es contradiu amb la consulta

Granollers Decideix inaugura local al carrer Museu per informar als ciutadans

Política

Granollers, Santa Maria de Palautordera

La plataforma Palau Decideix es va reunir el passat divendres 12 de març per continuar preparant la consulta sobre la independència que es celebrarà a Santa Maria de Palautordera el proper 25 d'abril. El mateix divendres a mitja tarda l'Ajuntament del municipi va comunicar telefònicament a la plataforma sobiranista la decisió de la junta de govern -composta per PSC i ICV- de no cedir l'espai municipal la Quadra als membres de Palau Decideix. Es dóna la circumstància que, en un ple celebrat el 23 de febrer, el consistori va aprovar, amb l'únic vot en contra del PP, donar suport a la consulta independentista. ICV hi va votar a favor i el PSC, amb l'alcalde Joan Mayneris al capdavant, es va abstenir. Ara socialistes i ecosocialistes han decidit contradir el contingut de la moció.

La plataforma Palau Decideix "lamenta profundament" la decisió de la junta de govern, i subratlla que "no podem entendre com dues setmanes després que el ple aprovés donar suport a la consulta, el mateix Ajuntament ens negui una sala per celebrar una reunió". L'entitat recorda que la primera assemblea general es va celebrar "sense cap tipus de problema" a la sala municipal la Quadra, el mateix lloc on estava sol·licitat celebrar-hi la segona. "Aquesta mena de decisions del govern municipal, contràries a les preses al ple (constituït fruit de la participació reglada, democràtica i transparent en les eleccions municipals) evidencien que hi ha qui apel·la al terme democràcia només per defensar els propis interessos de partit", denuncia la plataforma, que afegeix que, malgrat tot, la plataforma segueix fidel als seus objectius i "afronta amb il·lusió i energia el compte enrere cap al 25 d'abril", el dia en què es celebrarà la consulta sobre la independència de Catalunya a Santa Maria de Palautordera.

De fet, la negativa de l'Ajuntament a cedir l'equipament municipal no va impedir als membres de Palau Decideix celebrar "amb plena normalitat" l'assemblea general prevista; això sí, la trobada es va fer a l'Ateneu, gestionat per dues entitats palauenques. L'assemblea va fer balanç de l'activitat realitzada fins ara i va planificar els propers actes que tindran lloc l'11 d'abril, data d'inici del vot anticipat, el 14 i 17 d'abril i el dia de Sant Jordi. A més, la plataforma va plantejar-se la necessitat de conèixer prèviament la voluntat del consistori, i quin serà el grau de respecte del govern a les decisions aprovades pel ple municipal.

Granollers Decideix estrena local
Qui no tindrà problemes per reunir-se a partir d'ara és Granollers Decideix, ja que aquest divendres 19 de març, a les sis de la tarda, s'inaugurarà el local de l'entitat ciutadana, situat al carrer Museu número 3. Aquest cèntric espai oferirà informació de forma permanent durant el seu horari d'obertura, que serà de dilluns a diumenge de cinc de la tarda a vuit del vespre, i els dijous i els dissabtes també de deu del matí a una del migdia. D'aquesta manera, l'entitat posa a l'abast de la ciutadania un punt d'informació sobre els temes relacionats amb la consulta per a la independència de Catalunya que es realitzarà el 25-A.

Edicions locals