El col·legi SEK de la Garriga crea un servei 'online' per orientar l'oci familiar

Recomana films, llibres, videojocs, programes de televisió i activitats culturals

Societat

la Garriga

El col·legi internacional SEK Catalunya, ubicat a la Garriga, serà el primer centre català que comptarà amb l'eina Oci Familiar, que es presenta aquest dijous al saló Expodidàctica. Aquesta nova eina digital, que estarà disponible a la web del centre (www.sek.es), neix amb esperit crític i formatiu, amb la finalitat d'informar puntualment a les famílies sobre les opcions d'oci disponibles pels joves, així com les millors opcions per gaudir del temps de lleure de forma conjunta. Oci Familiar, segons expliquen els responsables del centre, és un servei interactiu perquè els col·legis i les famílies complementin la seva activitat formativa i trobin en l'entreteniment una oportunitat d'aprenentatge.

"La idea és que els joves, fora de les aules, es poden trobar amb multitud d'opcions d'oci que poden reforçar o posar en tela de judici els coneixements i valors apresos i, a més, sense que professors ni pares estiguin al cas", explica la direcció de SEK Catalunya. Per això neix Oci Familiar. El software ofereix un servei exclusiu per les pàgines webs de totes aquelles escoles que, preocupats per ajudar a les famílies, vulguin oferir referències de cinema, televisió, videojocs, llibres i activitats culturals i a l'aire lliure per realitzar de forma conjunta tota la unitat familiar. A través de la navegació i en un entorn segur (el dels propis portals dels centres), les famílies podran accedir a la informació actualitzada setmanalment sobre aquestes àrees.

Totes les escoles poden adaptar el sistema

Les escoles que ho desitgin tenen la possibilitat d'activar l'eina en 24 hores, podent adaptar, fins i tot, el contingut i el disseny a l'estètica del portal en el que s'incrustarà. Amb un cost aproximat d'uns 60 euros al mes, el sistema s'instal·la en el site del centre renovant la informació de manera automàtica i controlable en tot moment pel professorat.

Pel que fa al contingut, "és sempre rigorós, exhaustiu i centrat en el perfil educatiu, i s'adapta als objectius de cada centre", destaquen els responsables de SEK Catalunya. D'aquesta forma, la personalització no es limita només a l'aspecte estètic, sinó a la filosofia del col·legi. Tant si el que es vol és informar sobre totes les opcions que estan a l'abast dels joves, com proposar les millors alternatives per divertir-se en família, l'eina facilita la informació més adient.

Edicions locals