La policia de les Franqueses es mudarà als mòduls de l'antiga escola Camins

Acolliran les dependències policials i diversos serveis socials del municipi

Societat

les Franqueses

La Policia Local de les Franqueses es mudarà d'aquí uns mesos als mòduls prefabricats de Corró d'Avall que durant uns mesos van servir d'aulari provisional per al CEIP Camins, fins que no es va construir la nova escola. L'Ajuntament del municipi ha formalitzat l'adquisició dels tres mòduls que estan instal·lats al carrer Rafael Alberti, cantonada amb el carrer Joan Maragall. "Estem contents d'haver fet aquesta operació, ja que permet que l'Ajuntament resolgui un problema greu d'espai, de manera immediata i durant força temps, i així posposar inversions que difícilment es poden fer en un moment de crisi econòmica", explica l'alcalde de les Franqueses, el socialista Esteve Ribalta.

L'adquisició d'aquests mòduls aporten una superfície útil de 424 metres quadrats i permetran, d'una banda, esponjar l'edifici consistorial i, de l'altra, que la Policia Local pugui tenir "unes instal·lacions dignes, modernes i que donin resposta als ciutadans tal i com es mereixen", subratlla el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Randos. Els responsables municipals destaquen el fet que els mòduls ja estan instal·lats i que, per tant, l'Ajuntament no ha de pagar ni el seu transport ni les obres d'instal·lació, fet que suposa "un estalvi important de diners".

L'adquisició s'ha fet a Soluciones de Edificación Integrales i Sostenibles, de Madrid, que és l'empresa a la que s'havien llogat els mòduls per un preu de 348.856 euros. L'operació es fa amb la intenció d'allotjar-hi també altres serveis municipals a banda de les dependències de la Policia Local de les Franqueses, com ara algun dels serveis que es presten des de l'Àrea de Polítiques Socials, Igualtat i Sanitat.

En els propers mesos es realitzarà el projecte pertinent per adaptar les instal·lacions. El mòdul més petit, de 138 metres quadrats, acollirà una sala d'espera, l'oficina de recollida de denúncies i atenció al ciutadà, el despatx del sergent, el despatx de l'inspector, el despatx del regidor i sala de crisi, una sala polivalent, el despatx del caporal de torn, la recepció i els despatxos administratius. El disseny del mòdul prioritzarà la part dedicada a l'atenció ciutadana. "Volem donar molta importància a la part d'atenció al ciutadà, des de l'òptica de la policia com un servei proper i de qualitat", explica el cap de l'Àrea de Seguretat Ciutadana, Joaquim Martín.

El mòdul més gran, de 195 metres quadrats, tindrà el vestuari d'homes i de dones, l'armer, un magatzem de decomisos, un magatzem tècnic (per senyals de trànsit, etc.), un magatzem d'uniformes, una sala polivalent, l'arxiu i un magatzem de neteja. En aquests moments, l'Ajuntament estudia la possibilitat d'adquirir el quart mòdul que hi ha a la mateixa illa, que es destinaria a diferents usos municipals.

Edicions locals