La policia de la Llagosta, a la caça del l'excés de velocitat

Engegarà una campanya de controls al municipi amb un radar cedit pel SCT

Societat

La Llagosta

La Policia Local de la Llagosta iniciarà en breu una campanya de control de la velocitat dels vehicles amb un radar que ha cedit de forma gratuïta el Servei Català de Trànsit (SCT) a l'Ajuntament. Durant els darrers dies s'han portat a terme una sèrie de controls i s'ha comprovat que alguns conductors superen clarament els límits de velocitat en diversos punts del municipi, segons subratlla l'Ajuntament de la Llagosta. Després de completar aquesta fase, durant la qual es va decidir no posar cap multa, ara la Policia Local iniciarà una campanya en què sí que sancionarà a aquells conductors que no respectin els límits de velocitat. Els controls es faran especialment al carrer del Montseny, donada la proximitat amb l'estació de tren i el gran moviment de vianants que hi ha a la zona.

Des que l'any 2007 la Policia Local de la Llagosta es va adherir al Pla de Seguretat Viària del Servei Català de Trànsit, s'han portat a terme a la ciutat diverses accions a nivell operatiu i urbanístic per millorar la seguretat del trànsit i disminuir els accidents. El Pla de mobilitat elaborat posteriorment pel RACC demostra que en alguns punts de la Llagosta un 80 per cent dels vehicles superaven els límits de velocitat. A partir d'aquesta dada, l'Ajuntament va signar un conveni de col·laboració amb el SCT, que ara ha cedit gratuïtament al consistori el radar mòbil. Durant les proves efectuades amb aquest aparell, els agents han constatat que en alguns punts fins a un 95 per cent dels vehicles circulaven a una velocitat superior a la permesa. Des de l'Ajuntament subratllen que aquesta no és una mesura per recaptar diners, sinó per aconseguir una conscienciació dels conductors i una millor seguretat del trànsit.

Reoberta al trànsit l'avinguda del Turó
D'altra banda, des de dissabte es pot tornar a circular per tota l'avinguda del Turó de la Llagosta. Divendres es va asfaltar el tram comprès entre els carrers de les Escoles i Joaquim Blume. Ara només falten petits detalls per donar per acabades les obres, així com pintar la senyalització viària horitzontal i col·locar els senyals de trànsit, segons informa l'Ajuntament. El sentit de circulació de l'avinguda del Turó ha variat respecte al que hi havia abans de la reforma. Només hi ha doble sentit de circulació entre el carrer de Sant Bonaventura i el de Joquim Blume. Entre el carrer de Sant Pau i Josep Montserrat el sentit és cap a la Riera Seca, i entre el carrer de Sant Bonaventura i el de Sant Pau els vehicles només poden circular cap a la Florida. La reforma de l'avinguda del Turó, que va començar al gener de l'any passat, està pressupostada en més d'un milió d'euros.

Edicions locals