La Generalitat dicta serveis mínims per a la vaga convocada a Rodalies

La mesura garanteix la circulació d'un 66 per cent dels trens en hores punta

Societat

Granollers, Mollet del Vallès, Sant Celoni

El departament de Treball de la Generalitat ha dictat ordre de serveis essencials davant la vaga de 24 hores convocada per la CGT al servei de Rodalies aquest dimecres 31 de març. La vaga també afecta els serveis d'alta velocitat i de llarga i mitjana distància. Els serveis mínims s'aplicaran sobretot en les hores de màxima afluència de viatgers, entre les sis del matí i dos quarts de deu, i les set de la tarda i dos quarts de nou del vespre. Els serveis essencials que ha previst el departament de Treball afectaran el 66 per cent dels trens -entre ells els de la R2- que circularan entre les hores punta de més intensitat de mobilitat, mentre que per a la resta del dia la freqüència serà d'un 33 per cent dels serveis habituals.

Pel que fa als trens de llarga distancia convencional i alta velocitat, Renfe oferirà de mitjana el 72 per cent dels serveis. Per la seva banda, el percentatge de trens que circularan en els serveis de mitja distància serà d'un 65 per cent de mitjana.

Segons apunta la Confederació General del Treball (CGT), la direcció de Renfe no ha tingut en compte les demandes dels treballadors i ha signat un acord dos quarts de tres d'aquesta matinada passada amb UGT i el Sindicat corporatiu de maquinistes que "genera situacions greus de desigualtat entre treballadors, fins i tot dins els mateixos col·lectius, modifica les condicions de treball i atempta contra el lloc de treball, establint situacions de flexibilitat i ampliacions de jornada inassumible". CGT explica que en el cas d'Adif, la direcció s'ha negat sistemàticament a obrir la negociació sobre el desenvolupament professional, incomplint el compromís adquirit fa tres anys en el primer conveni col·lectiu, mentre imposa modificacions en les condicions de treball de forma unilateral.

Edicions locals