Vilalba Golf presenta concurs de creditors

La crisi ha evitat que l'empresa construís la urbanització de luxe prevista a la Roca

Economia

Cardedeu, Roca del Vallès, la

La societat propietària del Golf  Vilalba, que pertany al grup immobiliari Inbesòs, ha presentat aquesta setmana sol·licitud de concurs de creditors -l'antiga suspensió de pagaments- als jutjats mercantils de Barcelona amb un deute de nou milions d'euros. La matriu de l'empresa, Inbess Ocio, ja va presentar concurs el desembre del 2008 juntament amb About Golf i Nalcar 2002. Amb la presentació del concurs de creditors, Vilalba Golf, propietària del camp situat al terme municipal de la Roca, a tocar de Cardedeu, intenta sanejar els seus comptes i centra-se en negocis que siguin rendibles, segons senyalen fonts de l'empresa. Del deute de 9 milions, gairebé 7 milions corresponen a la hipoteca del camp de la Roca, signada amb Caja de Ahorros del Mediterráneo (CAM).

El complex de Vilalba Golf està format per un camp de golf de 18 forats, 3 forats curts d'entrenament, camp de pràctiques i més de 6.000 metres de recorregut. Les instal·lacions, que s'estenen als peus del castell de Vilalba, també tenien que comptar amb una urbanització amb habitatges de luxe. Inbesòs tenia previst construir una quarantena de cases -el pla urbanístic aprovat per l'Ajuntament de la Roca permet aixecar-ne més de 120-, però la crisi econòmica va frenar els seus plans: actualment no hi ha ni mitja dotzena d'habitatges construïts.

El camp de golf va néixer amb molta polèmica, protagonitzada sobretot per la utilització de l'aigua. L'Ajuntament de la Roca va concedir la llicència ambiental a la instal·lació esportiva després de desestimar les al·legacions en contra presentades pel consistori de Cardedeu i la Plataforma per Vilalba, que reclamaven que la finca mantingués un ús agrícola. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va anul.lar la concessió temporal d'aigua per regar atorgada a l'empresa propietària del camp de golf perquè, en principi, la concessió atorgada l'any 2002 per obtenir aigua de la riera de Vallforners "es va dictar prescindint totalment i absolutament del procediment legalment establert". Més tard, i després de diverses resolucions judicials, l'ACA es va pronunciar en sentit contrari. Per això l'Ajuntament de Cardedeu va recórrer el 2008 la concessió tramitada per l'ACA perquè el camp de golf de Vilalba pugui regar amb aigua de la riera de Vallforners. Tot plegat continua a l'aire.

Edicions locals