El bus urbà de Mollet estrena marquesines

L'Ajuntament de la ciutat millora l'accessibilitat i la mobilitat al barri de Lourdes

Societat

Mollet del Vallès

L'Ajuntament de Mollet ha començat a instal·lar aquesta setmana noves marquesines a les parades del bus urbà de la ciutat. D'ara fins a finals d'aquest 2010, el consistori muntarà un total de 25 marquesines a tot el municipi. La renovació de les parades del bus urbà es farà gràcies al contracte públic que l'Ajuntament ha signat amb l'empresa Watch Publicitat per a la instal·lació i el manteniment d'aquestes infraestructures; un acord que es tradueix en uns 300.000 euros a l'any aproximadament, a canvi de gestionar-ne la publicitat. Les noves marquesines, senzilles i funcionals, fan 4 metres de llarg per 1 i mig d'ample, i consten d'un banc per seure i un ampli espai on hi haurà informació dels horaris i recorreguts del bus urbà.

L'empresa concessionària farà el manteniment de les marquesines, amb una neteja setmanal i la reparació periòdica dels desperfectes. La instal·lació de les 25 noves marquesines es farà de manera progressiva, segons informa l'Ajuntament de Mollet. La primera parada en estrenar-les ha estat la del barri de Lourdes, al parc de Rafael Alberti.

Millores en l'accessibilitat al barri de Lourdes
Precisament al barri de Lourdes l'Ajuntament de Mollet ha realitzat diverses millores recentment. Amb l'objectiu de pacificar el trànsit a l'entrada del barri i facilitar la parada i el gir del bus urbà, s'ha creat un carril d'accés exclusiu per al bus, asfaltat de color vermell, que permet fer el canvi de sentit sense provocar molèsties al pas de vehicles. A més a més, des de fa algunes setmanes ja està obert al públic el nou carril bici des del barri de Lourdes a l'avinguda Gaudí, per enllaçar amb la xarxa urbana de carril bici. Es tracta d'un tram de 550 metres que transcorre pel lateral de la riera de Lourdes fins al carrer de Juan Ramon Jiménez i compta amb dos carrils per a bicicletes (un per a cada sentit de la marxa) i un carril per a vianants.

Edicions locals