Mollet acollirà un curs per a caporals i sergents de les policies locals

Uns 200 caps de cossos de seguretat municipals del país es reuneixen a Parets

Societat

Mollet del Vallès, Parets del Vallès

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, situat a Mollet, comptarà a partir del quart trimestre d'aquest any amb un curs específic per a caporals i sergents de la Policia Local. Aquest curs, una de les reclamacions dels cossos de seguretat locals del país, és una de les principals conclusions de la 38a edició de les Jornades de l'Associació de Caps i Comandaments de Policia Local de Catalunya (ACCPOLC), que es van fer aquest dijous al teatre de Can Rajoler de Parets, i que van aplegar uns 200 caps de policies locals. La formació al voltant de les ordenances de civisme i sobre la policia de proximitat han estat els altres aspectes destacats de les jornades.

El president de l'ACCPOLC, Xavier Vilaró, va reconèixer que s'ha escoltat "una de les grans demandes" que tenia l'associació: la creació d'un curs específic per a caporals i sergents de policies locals a l'Institut de Seguretat Pública de Mollet. Tot i que no va voler donar massa detalls, Vilaró sí que va reconèixer que el curs es podria començar a aplicar a partir del quart trimestre d'aquest any i que serà un curs "molt més ajustat a les demandes de les policies locals". "La realitat d'un caporal o un sergent és molt diferent si s'és Policia Local o Mossos d'Esquadra", va precisar.

Un altre dels aspectes que van centrar les jornades ha estat la funció de proximitat de les policies locals. Vilaró va reconèixer que el futur d'aquests cossos passa per aquesta funció: "És el gran model a seguir. El policia local comença i finalitza la seva carrera al mateix territori i té un gran coneixement de la seva ciutat i de què hi passa", va destacar. Vilaró, d'altra banda, també va subratllar que cada cop més han d'afrontar el repte del curt finançament: "Ens hem de plantejar totes les activitats que fem, també la formació". La jornada, sota el títol Un repte del segle XXI, també va tractar altres temes, com ara l'especialització dels agents, la carrera professional, les experiències en les diferents comunitats autònomes de l'Estat espanyol i fins i tot el futur de l'ACCPOLC.

Edicions locals