L'oposició s'uneix contra la reforma del centre de la Garriga

CiU, ERC, GiG i PP reclamen un ple extraordinari per debatre el polèmic projecte

Política

la Garriga

Els grups polítics de l'oposició a l'Ajuntament de la Garriga -CiU, ERC, GiG i PP- s'han posat d'acord per primera vegada per reclamar a l'equip de govern -PSC, ICV i EiLG- la celebració d'un ple extraordinari per debatre i, si s'escau, aturar o modificar el projecte de rehabilitació del centre del municipi. Els diferents partits, més un regidor no adscrit, que sumen 9 dels 17 regidors del consistori, és a dir, majoria, no estan d'acord amb les presses per executar un projecte "sense consens" -el consistori preveu començar les obres al juny. A més, els grups de l'oposició denuncien que en plena crisi econòmica hi ha altres prioritats per gastar els recursos públics, i que les obres han d'anar acompanyades d'un pla de mobilitat -no està resolta la pèrdua d'aparcaments al centre.

L'oposició deixa clar que no s'oposa a una rehabilitació del centre de la Garriga, que considera necessària, però no en aquests moments ni amb les formes utilitzades per l'equip de govern, que va desestimar en una junta de govern local -i no en un ple municipal- les al·legacions presentades pels grups polítics de CDC i GIG, i la d'una persona a títol personal.

El projecte d'urbanització de la plaça de l'Església, la plaça de Can Dachs, el carrer del Centre i el carrer de Samalús va ser aprovat definitivament el passat 29 de març, un cop desestimades aquestes al·legacions. Les obres, que es troben en fase de licitació, tenen un import d'execució de 985.974 euros. Les places de Can Dachs i Doctor Vich i el carrer del Centre seran únicament zona de vianants -només hi podran entrar vehicles d'emergència-, mentre que a la resta dels carrers de la zona, com el dels Banys, la plaça de l'Església, el carrer Calàbria o el carrer de la Doma es permetrà l'ús de vehicles; això sí, conservant la prioritat pels vianants.

Els grups de l'oposició a la Garriga són conscients que mentre les obres estiguin en fase de licitació el projecte encara es pot aturar o modificar, i per això reclamen que es celebri de forma immediata el ple extraordinari. També volen debatre la idoneïtat de la projectada substitució del sauló de la Plaça de l'Església per lloses de color marró, un aspecte que ha generat força debat entre la població. De fet, s'ha creat un grup al Facebook en el qual gairebé 700 persones es mostren contràries a la substitució del sauló. A més de l'oposició, comerciants i veïns de la Garriga no representats en el jurat que va aprovar el projecte de reforma del centre, també reclamen un debat obert.

Edicions locals