El govern explica en un web les actuacions fetes als pobles

El lema del portal informàtic és calcat al d’una campanya feta recentment pel PSC

Societat

Granollers, Mollet del Vallès, Sant Celoni

El govern català ha posat en marxa el web Construïm Catalunya, que recull 5.000 actuacions fetes per l'executiu en els últims quatre anys, que suposen una inversió global de 22.000 milions d'euros. Es tracta d'un web, que la Generalitat posa en marxa a pocs mesos de les eleccions, per donar a conèixer les actuacions realitzades en el territori, municipi per municipi, com ara l'Hospital de Mollet, el centre de joves de la presó Quatre Camins a la Roca o la promoció pública d'habitatges a Granollers. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, subratlla que amb aquest instrument el govern pretén fer palès que "mai s'ha invertit tant com ara".

Nadal insisteix en desvincular -sense massa èxit- el lema del portal informàtic, Construïm Catalunya, de la campanya del PSC Construïm Catalunya amb fets. Segons el conseller, l'objectiu no es preparar les eleccions sinó "explicar l'acció de govern en tot el territori de Catalunya" i poder així "visualitzar" de manera "ràpida i gràfica" que "mai s'ha invertit com ara" i que "mai cap altre govern" havia fet les inversions de l'actual executiu.

Més de 200 actuacions al Vallès Oriental
El web recull obres en tots els àmbits, ja siguin grans infraestructures com la línia 9 del metro, l'aeroport de Lleida-Alguaire o el canal Segarra-Garrigues, però també es pot consultar cadascuna de les actuacions fetes per la Generalitat des del 2006 fins al 2010, "municipi a municipi", ja siguin equipaments sanitaris, educatius, infraestructures viàries, equipaments culturals o esportius, entre d'altres. Al Vallès Oriental hi ha detallades 231 actuacions, des de l'adequació de la piscina de Canovelles a la millora de la C-17 a Tagamanent; moltes de les obres que apareixen al web estan en execució.

La voluntat del govern és d'explicar a cada ciutadà el que està fent l'executiu tant amb una visió global catalana com també aportant dades sobre actuacions que es facin en el seu entorn immediat. Així, en la web es pot seleccionar les actuacions en un municipi o zona concreta, i veure què es fa o s'ha fet, quina és la data d'inici de les obres i quina la final, i en un termini d'una setmana també s'hi inclourà el cost de la inversió.

Nadal vol deixar clar que "no hi ha cap connotació ni condicionant de caràcter conjuntural" per posar en marxa ara aquest portal, després de ser preguntat de per què l'executiu el posa en marxa a pocs mesos de les eleccions. "Es tracta estrictament que la informació arribi a tothom que la vulgui", sentencia.

Edicions locals