Els Mossos reconeixen que la gent es queixa de la delinqüència amb raó

Les Franqueses acull el Dia de les Esquadres de la Regió Metropolitana Nord

Societat

les Franqueses

El cap de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos d'Esquadra, David Piqué, va reconèixer aquest dijous que "la gent començava a queixar-se amb raó i amb les xifres a la mà" de la delinqüència a aquesta zona, que comprèn el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Maresme i els municipis de Badalona i Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). Piqué, que va presidir la celebració del Dia de les Esquadres de la regió, celebrat a les Franqueses, al Centre de Recursos Agraris-Can Ribas, va destacar que ara el seu objectiu "és mantenir la línia de disminuir la delinqüència de tot tipus". Piqué també va ressaltar que sovint "no es tracta de si hi ha molta o poca delinqüència, si no si és socialment acceptable".

La Diada de les Esquadres de la Regió Policial Metropolitana Nord, que va comptar amb la presència dels caps de les ABP de la regió, altres cossos policials i familiars, va servir per lliurar felicitacions a membres del cos, policies locals i ciutadans, així com els trofeus de les diferents proves esportives que es van celebrar durant la jornada. Piqué va destacar que les noves generacions de Mossos i de la resta de cossos policials han d'adquirir els valors de les generacions més veteranes: "Són subtils, però donen unitat al cos", va afirmar.

El responsable de la policia catalana al Vallès Oriental va ressaltat que un dels principals reptes de la regió "és mantenir la línia que portem, perquè estem aconseguint que la delinqüència de tot tipus baixi". Piqué va destacar la importància de mantenir les xifres en paràmetres "socialment acceptables". En aquest sentit, va precisar que "a vegades no es tracta de si hi ha molta o poca delinqüència, si no si aquesta és socialment acceptable". El cap policial també va subratllar que insistiran amb un pla de xoc que ja estan aplicant "per, si més no, acabar amb la impunitat" dels delinqüents.

Una regió policial complexa
Piqué va destacar que la Regió Policial Metropolitana Nord és una zona complexa: "Trobem des de zones urbanites com Badalona i Sant Adrià, on hi ha un delicte més urbà, de carrer, fins a àrees més industrials on hi ha delictes de nit a les empreses, zones poc poblades on hi ha robatoris a les cases i d'altres on els lladres actuen als aparcaments. Nosaltres ens adaptem a cada zona", va explicar.

Durant la jornada també va intervenir el cap de l'ABP de Granollers, Lluís Estapé, que va ressaltar que "el que compta és el ciutadà", i va defensar que accepten totes les crítiques perquè volen "millorar". Tot i això, també va avisar que sovint els afecten problemes que els hi venen de fora: "El problema és quan estem al centre d'un huracà que no hem creat i que pot desestabilitzar la gent que treballa al carrer", va concloure.

La celebració, que va començar al migdia, va reunir a més de 500 assistents, entre Mossos d'Esquadra, familiars, polítics i ciutadans i agents d'altres cossos policials. La jornada va començar amb una parada oficial d'agents.

Edicions locals