Pintades feixistes contra la consulta de Sant Fost

Desconeguts taquen un mural del referèndum amb el jou i les fletxes de Falange

Política

Sant Fost de Campsentelles

Continuen els actes vandàlics contra les consultes populars que s'han de celebrar el proper 25 d'abril al Vallès Oriental. Aquest dijous a la nit un grup de desconeguts ha tapat amb símbols feixistes, com ara el jou i les fletxes de Falange, el mural que havia pintat la plataforma Sant Fost de Campsentelles Decideix, que organitza un referèndum sobre la independència de Catalunya al municipi. Per tapar el mural de la consulta, situat a l'aire lliure, al costat d'una dels vials del municipi, els desconeguts d'extrema dreta també han pintat una bandera espanyola amb les lletres España grande y libre, diversos toros sodomitzant burros catalans i lemes com ara Arriba España.

Les pintades a Sant Fost de Campsentelles arriben just l'endemà que l'entitat ciutadana La Roca Decideix, a través d'AraVallès, denunciés que la meitat de pancartes i cartells sobre el referèndum que la plataforma ha penjat als carrers del poble han desaparegut o han aparegut trencats durant els últims dies. "La campanya per promoure la participació ciutadana per tal de portar a terme la consulta a la Roca molesta a molta gent, una mena de gent antidemocràtica, feixista i violenta", denunciava la plataforma.

Des de Sant Fost de Campsentelles Decideix subratllen que "han arribat els falangistes per boicotejar la consulta popular, que és un acte de tolerància, democràtic i civilitzat. Davant d'això, un grup de persones d’extrema dreta han tapat el nostre mural amb símbols feixistes, mostra clara de la intenció de provocar, com també estan duent a terme en altres municipis vallesans, amb La Roca com un dels exemples més clars".

També han trencat pancartes i cartells
L'entitat que organitza la consulta a Sant Fost denuncia que al seu municipi desconeguts també han fet malbé pancartes i cartells, material de campanya que la plataforma usava per informar sobre la consulta del 25 d'abril. "Més que mai, hem d'estar units contra aquells que odien la democràcia, que utilitzen la força com a únic llenguatge en comptes dels arguments, que ignoren les regles més fonamentals de la convivència, aquells que s'amaguen rere símbols preconstitucionals a fi d'entorpir la tasca benintencionada d'una gent que tan sols pretén oferir l'oportunitat de deixar que el poble s'expressi", destaca la plataforma, que rebutja fermament aquestes accions vandàliques.

"No cedeixis davant els que neguen la democràcia, els mateixos que ens van obligar a callar durant quaranta anys. Vota el 25 d'abril amb tota la força del cor, fes sentir la teva veu, convertiràs el teu vot en una alenada de llibertat", conclou l'entitat Sant Fost Decideix.

Edicions locals