Un detingut a Montornès per omissió del deure de socors

Va comprar alcohol a uns menors i no els va auxiliar quan aquests es van intoxicar

Societat

Montornès del Vallès

La Policia Local de Montornès va detenir dimecres un veí de Montmeló acusat d'un delicte d'omissió del deure de socors a un grup de vuit joves als quals va comprar alcohol d'alta graduació el passat 20 de març i es van intoxicar fins al punt que dos d'ells van ser traslladats a l'Hospital de Granollers. La investigació va determinar que el detingut va comprar, previ pacte amb els menors, les begudes alcohòliques a un establiment de la població vallesana i que va estar amb els nois fins que van patir els símptomes de la intoxicació, moment en què va fugir. El detingut va passar a disposició judicial el mateix dimecres i al dia següent va ser posat en llibertat a l'espera de judici.

Els fets que donaren lloc a la detenció es van produir el passat 20 de març a les pistes de skateboard del parc Manso Calders de la població de Montornès, quan uns joves menors d'edat, d'entre 14 i 16 anys, es van intoxicar per consum de begudes alcohòliques d'alta graduació. Alertada de la situació, una dotació de la Policia Local de Montornès va anar al lloc dels fets i va trobar vuit joves de la població en un estat d'intoxicació important, fins el punt que va ser necessari activar el 061 per traslladar a dos dels joves a l'Hospital de Granollers i atendre els altres menors al mateix lloc dels fets.

Després d'aquesta primera intervenció d'auxili als menors, la Policia Local va iniciar una investigació per aclarir els fets i va comprovar, d'una banda, que el detingut va comprar les begudes alcohòliques a un establiment de la població i, de l'altra, que va estar amb els menors fins que van patir els símptomes de la intoxicació enòlica per fugir llavors sense auxiliar-los. La gravetat dels fets ha comportat la detenció del major d'edat implicat. Durant el dia 14 el detingut va passar a disposició judicial i al dia següent va ser posat en llibertat a l'espera de judici.

Edicions locals