La Festa Major de Sant Celoni canvia d'emplaçament

L'espai de barraques, concerts i fira es traslladarà als terrenys de la Forestal

Societat

Sant Celoni

L'Ajuntament de Sant Celoni ha determinat la zona de la Forestal com a espai de barraques, concerts i fira per a la Festa Major de 2010, que es celebra a principis del mes de setembre. Concretament s'ocuparà una parcel·la municipal que té una superfície de 7.000 metres quadrats. Dimecres representants de les 16 entitats que integren la comissió de barraques i tècnics municipals van visitar l'espai. Durant la visita es varen comentar aspectes relatius a la distribució dels diferents elements (escenari, zona de serveis...) i les accions de condicionament de la parcel·la: es mouran terres per generar dues plataformes anivellades i s'estendrà una capa de grava, s'instal·larà enllumenat públic i es milloraran els accessos al recinte, tant per als vianants com per al personal de servei.

Segons subratlla l'Ajuntament de Sant Celoni, per determinar aquesta nova ubicació de les barraques i la fira de la Festa Major s'han considerat, sobretot, alguns dels aspectes que entitats i consistori varen consensuar en el procés de participació realitzat el mes de març de 2008. És a dir, canvis puntuals d'ubicació: després de dos anys a la zona del Residencial Esports, tocava un nou emplaçament; ocupar un espai cèntric: la nova ubicació és a cinc minuts de la Plaça de la Vila i els diferents passos soterrats garanteixen la mobilitat i accés dels vianants; garanties d'estacionament i mobilitat dels vehicles; una parcel·la prou gran per donar cabuda a la zona de concerts, barraques i fira; i, per últim, apropar la festa a diferents barris, en aquest cas a Illes Belles, Molí Paperer i les Torres.

El treball de les comissions de la Festa Major avança
D'altra banda, i després de la reunió del tret de sortida de la Festa Major, el passat 15 de març, l'Ajuntament de Sant Celoni, entitats i col·laboradors treballen en les diferents comissions de treball. La comissió de concerts joves ja té a punt la proposta de contractacions dels concerts i només cal donar-hi la validació definitiva. L'equip del correxutxes ja ha posat fil a l'agulla, hi ha noves entitats i es preveuen noves proves.

Edicions locals