Carme Palacios assumeix l'alcaldia accidental de Montmeló

El 24 d'abril el PSC proposarà Antoni Guil com a batlle fins als propers comicis

Política

Montmeló

L'alcalde de Montmeló, Manuel Ramal (PSC), va formalitzar aquest dissabte la seva renúncia al càrrec després de 18 anys al capdavant del consistori i va cedir l'alcaldia accidental a la fins ara regidora de Cultura, Acció Social i Habitatge, Carme Palacios. Ramal diu que deixa l'alcaldia perquè li ordena el PSC davant els fluixos resultats de les últimes eleccions municipals. "Sempre he dit que acceptaria les decisions que determini el meu partit i, com que en les passades eleccions em vareu ensenyar la targeta groga, és millor no esperar que en les pròximes eleccions del 2011 em tragueu la targeta vermella", va assegurar fa uns dies el fins ara alcalde en una carta oberta a la ciutadania.

I és que els socialistes van passar del 49,1 de les eleccions del 2003 al 37,35 per cent dels comicis del 2007. Tot i això, des del partit es manté que Ramal plega perquè ha complert els objectius i perquè porta molts anys al poder. De fet, el primer secretari del PSC del Vallès Oriental, Roman Ruiz, nega que el PSC hagi forçat Ramal a dimitir i afegeix que aquest ha pres "una decisió personal" després d'un període de reflexió interna que li ha servit per veure que s'han complert els objectius, com ara el soterrament de la via del tren i la reordenació urbana. El primer secretari del PSC del Vallès Oriental recorda també que a Ramal li ha sortit la possibilitat de tornar al seu antic lloc de treball, que és de secretari a la localitat veïna de Vilalba Sasserra.

L'alcaldessa accidental, Carme Palacios, ho serà fins a l'assemblea del PSC local, que se celebrarà el proper 24 d'abril, on es decidirà qui serà l'alcalde definitiu -fins a les municipals del 2011-, amb el beneplàcit del PSC comarcal. La majoria de travesses apunten -tal i com va avançar AraVallès- que l'actual regidor d'Educació i Esports, Antoni Guil, serà el nou alcalde de Montmeló, municipi que frega els 9.000 habitants. Guil, número 4 del PSC a la llista del 2007, és la proposta que genera més consens al partit, assegura Ruiz. Guil la va ser regidor del 1987 al 1999, primer amb -precisament- Ruiz i després amb Ramal. El 1999 va deixar el consistori per discrepàncies amb Ramal.

El regidor d'ICV-EUiA, Jordi Manils, grup amb quatre regidors al consistori, va valorar aquest dissabte la renúncia de l'alcalde com "un acte de naturalitat democràtica". Pel que fa a possibles interferències del PSC de la comarca, Manils subratlla que no volen entrar "a casa de ningú", tot i que afegeix que si la decisió s'ha pres des del partit ells ho interpretarien com "una jugada electoralista" per potenciar la persona que entri de cara a les eleccions de la primavera que ve. Finalment, l'ecosocialista va reconèixer que "18 anys donen per moltes mancances, però també per moltíssims encerts" i va fer una bona valoració de Ramal, "una persona honesta i treballadora".

Edicions locals