La comarca es promociona al Saló Internacional del Turisme

Èxit de públic en l'acció de la ruta del Modernisme d'Estiueig al Vallès Oriental

Societat

Caldes de Montbui, la Garriga, Granollers

El passat cap de setmana es va celebrar la XIX edició del Saló Internacional del Turisme a Catalunya (SITC), al recinte firal de Montjuïc. El saló, organitzat per Fira de Barcelona, va comptar amb la presència de totes les comunitats autònomes de l'Estat i amb més de 1.100 expositor de 60 països. I un any més el Consorci de Turisme del Vallès Oriental va participar, dins l'estand que la Diputació de Barcelona posa a disposició dels territoris turístics de la província, en el SITC. Enguany, la comarca estava representada pels municipis de Caldes de Montbui, Granollers i la Garriga, així com pel mateix Consorci de Turisme del Vallès Oriental.

Durant els quatre dies que va durar el SITC -del 15 al 18 d'abril-, els visitants van poder informar-se de la variada gamma de productes i experiències turístiques que ofereix el Vallès Oriental. Una oferta de gran qualitat i diversitat a mitja hora de Barcelona. Natura, cultura, termalisme, modernisme, turisme actiu, gastronomia, comerç o esports són algunes d'elles.

El Consorci de Turisme, en representació de la ruta del Modernisme d'Estiueig al Vallès Oriental, va organitzar una activitat dirigida a tot tipus de públic, en la qual
tothom qui ho desitgés podia ser fotografiat per un fotògraf de principis del segle XIX i representar un personatge de l'època tot col·locant-se al darrera d'un plafó especialment dissenyat per l'ocasió. El quadre representava una escena d'estiueig en la què hi apareixien tres personatges en primer terme: un xofer, una senyora i una nena, i cinc torres modernistes de fons. L'activitat, que volia donar a conèixer la ruta del Modernisme d'Estiueig al Vallès Oriental -formada pels municipis de Cardedeu, Figaró-Montmany, Granollers, l'Ametlla del Vallès i la Garriga- va tenir molt bona acollida amb una participació de més d'un centenar de persones.

La marca 'Viles termals catalanes. Terra i aigua' es consolida
D'altra banda, el Consorci de Viles Termals de Catalunya, presidit per Caldes, va aprofitar el Saló Internacional del Turisme a Catalunya per presentar la nova marca Viles termals catalanes. Terra i aigua. L'estand del Consorci ha rebut 2.000 visites i ha fet un gran pas en la consolidació de les viles termals com a destinació turística de qualitat. La presència al Saló ha contribuït doblement a favor del Consorci, potenciant el coneixement dels municipis adherits i ajudant a explicar i difondre el concepte d’aigües mineromedicinals com a recurs naturals singular.

L'estada al recinte Fira de Barcelona durant aquests dies ha permès establir contactes professionals amb agències majoristes que contribuiran a la promoció de les viles a Catalunya i a França. I també ha permès a molts usuaris, professionals i particulars, descobrir aquesta oferta turística en alça, basada en la qualitat integral dels serveis i l'entorn des dels qual s'ofereixen. Pel que fa a Caldes de Montbui, enguany ha tingut doble presència dins el SITC: d'una banda com a municipi que presideix el Consorci de Viles Termals de Catalunya a través de l'alcalde, Jordi Solé; i de l'altra, des de l'estand que la Diputació de Barcelona ha dedicat al turisme al Vallès Oriental.

Edicions locals