Els polítics també decideixen el 25 d'abril

Albert Rivera (C's) no votarà a la Garriga i Jordi Turull (CiU) dirà ‘sí’ a Parets

Política

la Garriga, Granollers, Parets del Vallès

El gran abast de l'onada de consultes del 25-A, amb 1.250.000 catalans cridats a les urnes, fa que bona part de la classe política catalana tingui dret de vot. Entre ells, el president de la Generalitat, José Montilla (PSC), podrà expressar la seva opinió sobre el futur del país que presideix a Sant Just Desvern (Baix Llobregat), tot i que previsiblement no ho farà. Tampoc s'espera que es pronunciï democràticament el veí de la Garriga i president de Ciudadanos-Partido de la Ciudadanía, Albert Rivera. En canvi, els consellers i diputats d'ERC, així com els de CiU -sobretot els convergents, com Jordi Turull a Parets-, ja han avançat la seva participació a les consultes.

D'entre els republicans, aniran a votar aquest diumenge els consellers Jordi Ausàs (la Seu d'Urgell) i Josep Huguet (Manresa), a més d'altres diputats i diputades. També participaran en el 25A setze dels diputats de CiU al Parlament, entre ells els candidats Santi Vila (Figueres) i Albert Batalla (La Seu d'Urgell), el portaveu de CiU a l'Ajuntament de Girona, Carles Puigdemont, i el secretari general d'Unió, Josep M. Pelegrí (Lleida). Per part d'ICV tindran dret de vot Laura Massana (Manresa) i Daniel Pi (Reus).

A banda d'Ausàs i Huguet, diran 'sí' a la independència el president del Parlament Ernest Benach. També participaran en el 25A la diputada i alcaldessa de Santpedor, Laura Vilagrà, Pere Aragonès (Pineda), J.M. Freixanet (Olost), M.Àngels Cabasés (Lleida), Marta Cid (Amposta), Marina Llansana (Igualada), Carmel Mòdol (Lleida), Alfons Quera (Agullana) i Maria Mercè Roca (Girona).

Entre les files de la federació nacionalista, setze diputats es mobilitzaran per votar i donar suport a les consultes sobre la independència. Entre ells, Jordi Turull (Parets), Elena Ribera (Girona), Meritxell Ruiz (Reus), Josep Lluís Cleries (Vallirana), Montserrat Ribera (Guardiola de Berguedà), Marta Alòs (Lleida), Dolors Batalla (Valls), Joan Morell (Pineda), Carles Pellicer (Reus), el candidat de CiU per la demarcació de Lleida Albert Batalla (La Seu d’Urgell), el candidat per Girona Santi Vila (Figueres), Agustí López (Sort), el portaveu de CiU a l'Ajuntament de Lleida, Carles Puigdemont (Girona), Anna Miranda (Lleida), el secretari general d'Unió Josep M. Pelegrí (Lleida) i Josep Grau (Mollerussa).

Dos diputats ecosocialistes també poden participar en les consultes aquest diumenge, Laura Massana (Manresa) i Daniel Pi (Reus).

Edicions locals