Montero repeteix com a candidat d'ICV a l'alcaldia de Montornès

El també portaveu de la formació ja busca "complicitats" per poder governar

Política

Montornès del Vallès

La coalició d'ICV-EUiA de Montornès va presentar dimarts a José Montero com a candidat a l'alcaldia per a les properes eleccions municipals de 2011. Montero ja va ser cap de llista als comicis de 2003 i 2007; en aquestes darreres, la llista d'ICV-EUiA va ser la més votada, però un acord entre PSC, CiU i PP va impedir a Montero accedir a l'alcaldia. En l'acte de presentació, Montero, que també és portaveu d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Montornès, va detallar els objectius del seu projecte fins a les eleccions municipals del maig de 2011: "tornar a il·lusionar els veïns amb el projecte de canvi que necessita el municipi, i cercar el màxim de recolzaments i complicitats amb la finalitat d'aconseguir una majoria suficient per governar en la propera legislatura".

Montero va explicar dimarts en roda de premsa que ICV-EUiA posarà en marxa un procés participatiu obert a la ciutadania per tal d'actualitzar la proposta programàtica del canvi. Tot i això, va insistir en què les prioritats de la coalició passen per donar resposta a les famílies afectades per la crisi, per potenciar les polítiques socials, per la realització de millores urbanístiques i mediambientals, així com per "l'impuls de la participació i de les dinàmiques comunitàries".

La coalició iniciarà també el procés de confecció d'una nova candidatura que combini experiència i renovació, incorpori joventut, capacitat de govern, així com representativitat social, amb el propòsit de cercar la màxima identificació i recolzament dels ciutadans. "ICV-EUiA té molt clar que és important, per aconseguir uns bons resultats, que la gent jove s'impliqui", va destacar Montero. Per això dedicaran, va dir, una campanya específica als joves, amb activitats i materials propis.

La coalició ha volgut presentar el seu candidat a les municipals amb més d'un any d'antelació amb l'objectiu "de fer front a un calendari molt carregat per les eleccions autonòmiques de la tardor". Montero va subratllar que "per aconseguir un nou govern d'esquerres hem d'optimitzar la nostra activitat amb una llarga campanya que vinculi el projecte nacional amb el municipal". Per finalitzar, el candidat ecosocialista va expressar la seva il·lusió, la seva satisfacció i el seu agraïment a la coalició per la confiança que li atorga amb aquest nomenament. "Accepto aquest repte amb molt de respecte, per la responsabilitat que representa, amb l'honor d’estar al capdavant d'un gran projecte i d'un equip humà únic", va concloure.

Edicions locals