Granollers registra un 6,16% de participació a les dues

Mollet no arriba al 3%, Lliçà d'Amunt acaricia el 6% i la Garriga supera el 8%

Política

Aiguafreda, la Garriga, Granollers, Lliçà d'Amunt, Mollet del Vallès, Parets del Vallès

La consulta popular sobiranista de Granollers està registrant una discreta participació, similar a la mitjana catalana. A les dues havia votat el 6,16 per cent del cens, segons dades facilitades per Granollers Decideix. Aquest percentatge suposa que 3.111 persones s'han apropat a dipositar el seu vot en algun dels 24 col·legis electorals que hi ha repartits per la ciutat. El barri que ha tingut més afluència de votants ha estat Granollers Centre, seguit de Joan Prim centre, Font Verda i Sant Miquel. Una de les portaveus de Granollers Decideix!, Meritxell Remolins, ha subratllat que s'està confirmant "el missatge que volíem difondre d'anar a votar, tant si defenses el sí com el no".

I és que al 6,16 per cent de les dues de la tarda s'hi ha de sumar el vot anticipat, que acaricia el 7 per cent. És a dir, que la participació a Granollers supera el 13 per cent. La tercera onada de consultes sobiranistes es desenvolupa sense problemes arreu de Catalunya en un ambient entre reivindicatiu i festiu. Fins a les dues del migdia el 12,3 per cent del cens ha votat, una xifra lleugerament inferior a les dues primeres onades.

A Mollet les xifres encara són més baixes, ja que a les dues del migdia només havia votat el 2,8 per cent del cens. Tenint en compte que el vot anticipat superaa de ben poc el 2 per cent, tot apunta que a la ciutat vallesana -de majoria socialista al consistori- els índex de participació seran ben baixos.

El percentatge de participació a les dues de la tarda també és baix a Lliçà d'Amunt. Al col·legi electoral de Palaudàries havien votat 137 persones. A Ca l'Artigues 92. I a l'Aliança 415. És a dir, un total de 644 vots, que representa una participació del 5,75 per cent del cens. Això sí, sense sumar el vot anticipat.

A Parets, també a les dues del migdia, havien votat 501 veïns. Sumant el vot anticipat, més de 500 ciutadans, el percentatge de participació superava de pen poc el 8 per cent del cens.

Els regidors voten a la Garriga
A la Garriga, a la una del migdia, després de quatre hores de votacions, 750 garriguencs i garriguenques ja havien exercit el seu dret a vot, que correspon al 6 per cent de la participació. La Garriga ja havia obtingut un 7,5 per cent de vot anticipat. La jornada s'està desenvolupant amb total normalitat, llevat d'una petita incidència informàtica a les 9 del matí que ha estat resolta ràpidament. Fins al moment, han votat els dos regidors d'ICV (Quim Fornés i Patricia Astorga), components de la CUP (Ramon López i Marc Barbeta), el regidor del GIG (Jaume Aspa), dos de CDC (Meritxell Budó i Joan Esteban), un d'UDC (Frederic Moreno), un d'ERC (Oriol Ramon) i un d'EILG (Miquel Pujol). L'organització no té cap notícia de la possible presència de regidors del PSC al col·legi electoral. Tampoc no ha notificat la presència el diputat de Ciudadanos que viu a la Garriga, Albert Rivera.

I a Aiguafreda, a les dues de la tarda, havien votat 371 persones, un 17,5 per cent de participació.

Edicions locals