Granollers és la ciutat que va sumar més negatives a la independència el 25-A

Mollet es col·loca en segona posició, per davant de Reus, Lleida i Girona

Política

Granollers, Mollet del Vallès

Granollers és la ciutat catalana que més vots en contra de la independència de Catalunya va sumar en la tercera onada de consultes populars, que es va celebrar el passat diumenge 25 d'abril. Després de verificar l'empadronament de 157 votants a l'Oficina d'Atenció Ciutadana, l'entitat Granollers Decideix va donar a conèixer aquest dijous les dades definitives de la cita amb les urnes, entre les quals destaca el 8,18 per cent de vots negatius -concretament, 714 paperetes amb la paraula 'no'. Un percentatge més alt que la resta de ciutats: a Mollet va votar 'no' el 7,44 per cent del cens; a Reus el 7,32; a Lleida el 4,32; a Girona el 3,35; a Manresa el 2,82, i a Olot el 2,04 per cent. És a dir, que les dues ciutats del Vallès Oriental són les que van animar a votar més contraris a la independència.

Granollers Decideix subratlla que la tasca realitzada per l'entitat durant mesos "no es pot valorar només quantitativament, sinó també qualitativament", i destaca precisament l'alt nombre de vots negatius aplegats diumenge. "Això demostra que malgrat que a nivell nacional la majoria de mitjans de comunicació volien (de manera intencionada) definir la consulta com una activitat feta per independentistes i dirigida únicament a aquest públic, la bona campanya i feina realitzada per l'entitat ha arribat a bona part de la ciutadania de Granollers, difonent de forma inequívoca i clara el missatge tant de la democràcia participativa com de la participació ciutadana", subratlla la plataforma granollerina.

A Granollers, que era el municipi català amb més col·legis electorals (24), finalment va votar el 17,4 per cent del cens (8.784 persones). Un 88,72 per cent va dir sí a la independència (7.745 vots). I al contrari del que semblava en un primer moment, el vot dels menors d'edat (16 i 17 anys) va superar el 20 per cent (21,3). pel que fa als estrangers, van votar 612, un 6,78 per cent dels que podien fer-ho. A més, dels 3.133 vots, un 35,67 per cent del total es va aconseguir en les diferents parades informatives i de recollida de vot anticipat que Granollers Decideix va instal·lar en diferents punts de la ciutat els dies previs al 25 d'abril. El 70 per cent dels vots es van recollir en col·legis electorals ubicats fora del centre de la ciutat. En barris com Sant Miquel, la Font Verda, Tres Torres, els Instituts i Joan Prim Centre, es van recollir -en cada un d'ells- entre el 7,5 per cent i el 10 per cent dels vots totals.


Deixant de banda les dades de participació, Granollers Decideix destaca "els 100 voluntaris que han estat treballant des del 20 de desembre, els gairebé 200 que han estat treballant durant les 3 setmanes que ha durat la campanya i els 450 aproximadament que han estat treballant durant el 25A". La plataforma destaca la bona sintonia que s'ha respirat "entre gent tant diferent durant tot aquest temps".

Edicions locals