La Llagosta reclama una nova estació de Rodalies

L'alcalde anuncia nous tràmits sobre el 'cas Valentine' durant l'últim ple

Societat

La Llagosta

El ple de l'Ajuntament de la Llagosta ha aprovat aquesta setmana per unanimitat una moció per demanar la construcció d'una nova estació de Rodalies a la línia Barcelona-França. El text recorda els diferents compromisos de Renfe i Adif de dotar la ciutat vallesana d'una nova estació. El primer projecte data de l'any 2004. Posteriorment, l'any 2007, Adif va realitzar un nou projecte i va disposar una partida pressupostària per fer l'obra. L'empresa estatal també va redactar després un altre projecte que tampoc s'ha executat. Per tot plegat, el document aprovat dimarts insta a Renfe, Adif i als governs de la Generalitat i de l'Estat a construir d'una vegada per totes una nova estació a la localitat, que substitueixi l'actual baixador.

L'actual estació de Rodalies que hi ha a la Llagosta és utilitzada diàriament per més de 4.000 persones. La moció posa de manifest les deficiències d'aquest equipament. El document, a més d'instar les diverses administracions a construir una nova estació, anima la ciutadania i els usuaris de Rodalies a presentar reclamacions davant d'Adif pel mal estat en el qual es troben les actuals instal·lacions de la Llagosta i proposa que l'Ajuntament reculli aquestes reclamacions.

En el ple ordinari celebrat dimarts, l'alcalde de la Llagosta, Antonio Rísquez (PSC), va anunciar la presentació per part de l'Ajuntament davant del Tribunal Suprem d'un escrit d'oposició al recurs de cassació en defensa dels interessos de la ciutat en l'anomenat 'cas Valentine'. El recurs de cassació el van presentar l'empresa Valentine i la Generalitat davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que considera nul·la la requalificació de la zona verda de Can Milans, de Montcada, en zona industrial. Rísquez va indicar que la documentació es va rebre divendres de la setmana passada i que la Junta de Govern Local va aprovar aquest dimarts amb caràcter d'urgència la presentació de l'escrit davant del Suprem per demanar que no tiri endavant el recurs de cassació.

Edicions locals