CiU i PSC aproven el pressupost de Sant Celoni

Destinen 20.703.281 euros a prioritzar la formació, l'ocupació i els serveis socials

Política

Sant Celoni

Sant Celoni deixarà de funcionar amb un pressupost prorrogat, després de fer-ho durant més d'un any. Aquesta setmana, CiU, al govern municipal, i el PSC, a l'oposició, han arribat a un acord i han aprovat el pressupost de la corporació d'aquest 2010. L'alcalde Francesc Deulofeu per part del grup municipal de la federació nacionalista i Joan Castaño pel PSC van ser els encarregats d'anunciar l'entesa, que es va materialitzar en el ple celebrat dijous. Deulofeu ha definit el pressupost, de 20.703.281 euros, com "auster i equilibrat, enfocat a donar respostes a les necessitats de la ciutadania", i ha emmarcat l'acord en el context econòmic actual, que "reclama als polítics donar prioritat a les necessitats de la ciutadania per sobre de partidismes" -CiU i PSC han negociat durant setmanes.

Per la seva banda, Joan Castaño ha apuntat que "segurament no és el pressupost de ningú al cent per cent, però el compartim perquè reforça sobretot tres grans i importants àmbits: el de l'educació, formació i ocupació, el de les polítiques socials i el de la seguretat ciutadana". En canvi, la CUP, dijous va votar en contra del pressupost perquè no en comparteix alguns dels seus punts. De fet, la CUP va presentar una proposta de pressupostos que apostava per replantejar el model organitzatiu, els serveis que presta i els objectius de la regidoria de Comunitat; que defensava una bona planificació de les polítiques d'habitatge; i plantejava diverses propostes orientades a potenciar la formació permanent, la formació professional i els plans de transició al treball.

Finalment, el pressupost aprovat per CiU i el PSC subratlla quatre eixos prioritaris: la potenciació de les actuacions de formació i ocupació (el nou equipament de Sax Sala es configura com a una actuació important per desenvolupar aquestes dues polítiques); la promoció econòmica (es realitza un increment en la dotació econòmica per tal de impulsar noves activitats de promoció econòmica i comercial); i l'aposta pels serveis socials, per tal de continuar atenent adequadament les demandes existents. El pressupost, de 20,7 milions d'euros, és un 10 per cent inferior al del 2009, fruit de la disminució en els ingressos de les transferències de l'Estat -tot i que Sant Celoni rebrà 359.332 euros del segon pla Zapatero- i de la reducció de les inversions. Això sí, s'incrementen els ingressos procedents dels tributs propis al incorporar la previsió d'ingrés de l’IBI de l'autopista del període 2004-2006, per un import de 561.000 euros.

Els objectius del pressupost són la simplificació administrativa, continuar amb la reducció de despeses no productives, el pagament del 70 per cent de les factures a 30 dies i la resta a 60 dies -actualment el percentatge és aproximadament del 50-50; incorporar el nou esquema pressupostari amb millores en la informació per a la gestió; coordinar el treball d'estudi de bonificacions, beques i ajudes de l'Ajuntament; i elaborar una guia del contribuent. A més, la despesa social augmenta en uns 120.000 euros.

Edicions locals