Cabello és la nova alcaldessa de l'Ametlla

Es postula com a candidata a les properes municipals, però el PSC no ho té clar

Política

Ametlla del Vallès

L'Ametlla del Vallès té nou batlle. I és que aquest divendres es va confirmar el relleu a l'alcaldia. La fins ara regidora socialista de Benestar Social i Educació, Maria Àngels Cabello, substitueix a Jordi Pousa (PSC), que deixa el càrrec perquè "ja havia pensat en no renovar" i perquè ha quedat lliure la plaça de secretari a l'Ajuntament de Parets, on ja va treballar-hi durant 13 anys i on es reincorporarà en breu. Cabello va comptar divendres amb els vots del PSC i AIA, que formen l'equip de govern, en una sala de plens atapeïda de veïns de la localitat, alcaldes de la comarca i càrrecs del partit, com ara la presidenta del grup parlamentari del PSC, Manuela de Madre.

Cabello, que serà alcaldessa fins les eleccions municipals del 2011, ha reconegut que li agradaria ser la candidata del PSC a les properes eleccions municipals. De fet, considera que "el més lògic" seria que ella fos la cap de llista, tot i que té clar que "el partit ha de dir-hi la seva". I el Partit Socialista encara no s'ha pronunciat, perquè no té clar que Cabello sigui la candidata idònia. Mentrestant, la nova alcaldessa oferirà una política de "continuïtat" perquè el projecte que a partir d'ara encapçala "és d'un grup, no només d'una persona". Pel que fa als objectius immediats, Cabello intentarà que els veïns del municipi participin i "s'impliquin més" en les decisions que afecten el poble.

Jordi Pousa, alcalde des de l'any 2003, va confirmar el 17 de març que abandonaria el càrrec i que cediria el seu lloc a Cabello. Pel que fa als motius, defensa que fa tres anys, abans de les últimes eleccions municipals, ja va avisar els seus companys que no renovaria. A més, explica que la plaça de secretari a l'Ajuntament de Parets del Vallès, on va treballar durant tretze anys, havia quedat lliure, i que ho volia aprofitar.

El ja exalcalde socialista de l'Ametlla va admetre que es va oferir el càrrec de batlle a l'actual regidor de Promoció Econòmica i Serveis Corporatius i Hisenda, Jaume Iglesias, però que aquest va renunciar-hi per motius personals. Per tant, la segona opció socialista, Cabello, és l'actual alcaldessa.

Edicions locals