Unes 200 persones ja formen part del Grup d'Amics de Solé Tura

La família del polític i acadèmic i l'Ajuntament de Mollet impulsen la iniciativa

Política

Mollet del Vallès

Unes 200 persones, entre les quals hi ha personalitats del món acadèmic, polític, periodístic, ja s'han adherit al Grup d'Amics i Amigues de Jordi Solé Tura, una iniciativa sorgida arran de la gran quantitat de mostres de suport que la família del polític i acadèmic va rebre després de la seva mort, el 4 de desembre del 2009. Moltes persones es van oferir des del primer moment per treballar per mantenir viva la memòria de Solé Tura, catedràtic de dret constitucional, molletà il·lustre i un dels redactors de la Constitució espanyola del 1978. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la família de Solé Tura i l'Ajuntament de Mollet que es construirà formalment el proper 25 de maig, en un acte públic.

La constitució d'aquest Grup d'Amics i Amigues és una manera de formalitzar aquest compromís de les persones que coneixien Solé Tura i de recordar aspectes ben diversos de la seva vida, des de la seva obra política fins a la seva vessant més personal. Segona paraules del seu fill, el periodista Albert Solé, "el punt fort del Jordi era la seva capacitat per fer amics. Uns amics que provenen d'una gran varietat de móns". Albert Solé va definir aquest dilluns en roda de premsa el Grup d'Amics i Amigues com "el gran univers d'amics del meu pare reunits de nou per seguir reivindicant l'obra i la personalitat de Solé Tura".

Molts polítics adherits a la iniciativa
Entre les persones que ja s'han sumat a la iniciativa hi ha personalitats com Pasqual Maragall, Felipe González, Jordi Hereu, Carme Chacón, Jordi Guillot, els rectors de les universitats de Barcelona, Autònoma, Pompeu Fabra, Ramon Llull i Lleida, Manuel Jiménez de Parga, Miquel Roca i Junyent, Manuel Campo Vidal, Federico Mayor Zaragoza, Júlia Otero, Josep Maria Pou, Joan Manuel Serrat o el dibuixant Fer.

El Grup d'Amics i Amigues de Jordi Solé Tura es constituirà formalment el proper 25 de maig, dos dies després que Solé Tura hagués acomplert els 80 anys, en un acte públic que es farà al Teatre Municipal de Can Gomà de Mollet, i comptarà amb la presència de moltes persones que ja s’han adherit al Grup per recordar la personalitat de Jordi Solé Tura i posar en comú anècdotes de la seva vida. A partir d'aquest esdeveniment, el Grup s'obrirà a tota la ciutadania per què moltes persones anònimes, pel sol fet de ser del mateix municipi que Solé Tura, trobar-lo tot passejant pel carrer o haver-lo tingut de professor a la universitat, també s'hi puguin adherir i aportar el seu suport.

Segons l’alcalde de Mollet, Josep Monràs (PSC), la constitució d'aquest Grup és una excel·lent notícia per a la ciutat que, a través del Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura, continuarà treballant per difondre i reivindicar la figura del polític molletà, dirigent històric del PSUC. La voluntat de l'Ajuntament i la família de Jordi Solé Tura és poder reunit el Grup d'amics i Amigues cada any, en un acte al maig, a l'entorn de l'aniversari de Solé Tura.

Nou volum de la biografia de Solé Tura
En l'acte del proper 25 de maig, es llegiran alguns fragments del llibre Una història optimista, de les memòries que va escriure el mateix Jordi Solé Tura. També es podrà veure un petit documental que va elaborar el seu fill, Albert Solé, i que es va presentar en l'acte de concessió de la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya. Quatre persones explicaran alguna anècdota de la seva relació personal amb Jordi Solé Tura i hi actuarà un grup de l'Escola Municipal de Música de Mollet. Alhora, l'Ajuntament de Mollet ha fet una segona edició del llibre Jordi Solé Tura, Molletà Il·lustre, que va sortir l'any 1998 amb motiu de la concessió de la Medalla de la Ciutat a Jordi Solé Tura i que s'havia exhaurit. El proper novembre sortirà un segon volum d'aquesta biografia, que recollirà els esdeveniments posteriors, des del 1998 fins a l'actualitat.

En la mateixa roda de premsa en la qual l'alcalde de Mollet i el fill de Solé Tura han presentat el Grup d'Amics i Amigues, s'ha donat a conèixer la nova imatge del Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura de Mollet. La figura de Jordi Solé Tura va inspirar la creació d'aquest centre d'estudis municipal amb la finalitat fonamental d'aprofundir els estudis i el coneixement sobre la democràcia i la figura de Solé Tura.

Edicions locals